یکی از مفاهیم مهم در طراحی دکوراسیون آشپزخانه، مفهوم مثلث کار در آشپزخانه است. امروز میخواهیم در مورد اهمیت، ویژگیها و تمام زیر و بم این مفهوم با شما سخن بگوییم. در ادامه با مدوسادکور همراه باشید تا با این مفهوم طراحی پر اهمیت در آشپزخانه آشنا شوید.
مثلث کار چیست ؟
مثلث کار در آشپزخانه یک مفهوم طراحی است که به آن مثلث طلایی نیز گفته می شود که فعالیت در آشپزخانه را با قرار دادن عملکردهای حیاتی در نقاط مشخص شده که به عنوان مناطق اصلی کار نیز شناخته می شوند، کنترل می کند. همچنین برای طراحی چیدمان های کاربردی و قابل قبول بصری آشپزخانه استفاده می شود.
کارهای اصلی در آشپزخانه خانه بین اجاق گاز یا فر، سینک ظرفشویی و یخچال انجام می شود. به گفته معماران، مثلث کار از این سه نقطه و خطوط خیالی که آنها را به هم متصل می کند، تشکیل شده است.
مفهوم این است که با قرار دادن این سه نقطه نزدیک به یکدیگر، استفاده از آشپزخانه آسانتر و کارآمدتر میشود و مراحل هدر رفت را کاهش میدهد. در واقع در طراحی این مثلث فرضی هدف این است که سرآشپز باید بتواند آزادانه بین این سه نقطه مانند محل آماده سازی، منطقه آشپزی و محل نگهداری حرکت کند و فاصله بین این نقاط نباید خیلی دور یا نزدیک باشد.
هدف اصلی مثلث کار در آشپزخانه
هدف اصلی مثلث کار افزایش کارایی در محلهای کاری بسیار مهم در نزدیکی آشپز است بدون اینکه آنها را خیلی دور یا نزدیک به هم قرار دهیم که ممکن است باعث شلوغ شدن فضای آشپزخانه و طولانیتر شدن مسیر حرکتی آشپز شود. مثلث کار در آشپزخانه افراد را از درگیری با یکدیگر در یک آشپزخانه شلوغ نجات می دهد، و ممکن است بسته به سبک زندگی خود، آنها را به گونه ای بچینید که کارایی را حتی بیشتر کنید.
بنابراین، صرف نظر از اندازه یا شکل آشپزخانه شما، همه چیز در مورد یافتن بهترین چیدمان برای به حداکثر رساندن کارایی است. همچنین برای کاهش اختلالات در مسیر حرکتی ساکنان که ممکن است همزمان با آشپز اصلی از آشپزخانه استفاده کنند، طراحی شده است.
چطور یک مثلث کار در آشپزخانه طراحی کنیم
طبق قانون مثلث آشپزخانه هر ضلع مثلث نباید کمتر از 1.2 متر باشد و حداکثر طول ضلع هم نباید از 2.7 متر بیشتر باشد و محیط مثلث نباید کمتر از 4 متر باشد و حداکثر محیط هم نباید بیشتر از 8 متر باشد. کابینت ها یا سایر موانع نباید از هر پایه مثلث بیش از 30 سانتی متر فاصله داشته باشند.
راهروهای کار نباید کمتر از 110 سانتی متر باشد، همانطور که بین منطقه پخت و پز، پیشخوان ها و کابینت ها یا وسایل اندازه گیری میشود. اینها باید در یک مثلث چیده شوند تا بتوانید فعالیت های روزانه را به راحتی و بدون هیچ مانعی انجام دهید. این باید اطمینان حاصل کند که محیط کار شما به اندازه کافی کاربردی، دلپذیر و جادار است اما نه آنقدر بزرگ که بیشتر وقت خود را صرف پیاده روی از یک نقطه به نقطه دیگر کنید.
طراحی جزیره آشپزخانه مثلثی
جزیره آشپزخانه قطعا یکی از پرطرفدارترین ویژگی های هر آشپزخانه است. مزایای داشتن یک جزیره بسیار زیاد است، زیرا اغلب فضای آماده سازی و ذخیره سازی اضافی و همچنین یک محل تجمع مشخص برای خانواده و دوستان فراهم می کند.
این طراحی سه وجهی بسیاری از مزایای مشابه نمونه های قبلی خود را دارد، اما همچنین فضای پخت و پز را که ممکن است به دلیل متراژ مربع یا جریان مسیر حرکت محدود باشد، امکان پذیر می کند. با یک جزیره آشپزخانه مثلثی کاملا سفید، به همراه کابینت و صندلی به ما نشان می دهد که چگونه یک منطقه آشپزی شیک و تک رنگ را به روش مناسب بازطراحی کنیم.
جزیرهها طراحیهای متفاوتی دارند برخی با سینک و اجاق گاز عرضه می شوند، در حالی که برخی دیگر به سادگی یک سطح باز هستند. این جزیره همیشه یک جزء محبوب در آشپزخانه ها بوده است، چه توکار باشد، چه قابل حمل یا یک پروژه بازسازی آشپزخانه جدید.
ویژگیهای مثبت مثلث کار در آشپزخانه
مثلث آشپزخانه ممکن است به شما در ایجاد فضاهای اصلی کار و مسیری بهینه بین لوازم کلیدی خود در طراحی آشپزخانه U شکل یا L کمک کند.
این به شما کمک می کند تا بهترین استفاده را از آشپزخانه خود ببرید. نصب آن در آشپزخانه های کوچک یا متوسط به دلیل نیاز به ابعاد ساده است.
فضای کاری را برای شما فراهم می کند. اگر زمان زیادی را در آشپزخانه می گذرانید، مثلث می تواند به شما کمک کند تا محل پخت اولیه شما عاری از مواد خشک، موانع و ترافیک باشد و به شما امکان می دهد آزادانه حرکت کنید.
مثلث کار آشپزخانه به گونه ای طراحی شده است که به آشپز اجازه می دهد بدون زحمت بین فعالیت ها جابجا شود و در عین حال همه چیز را در نزدیکی خود نگه دارد.
این یک ایده طراحی واقعا روان است و در نتیجه، هم در آشپزخانه های حرفه ای و هم در آشپزخانه های خانگی استفاده می شود.
مثلث کار ترافیک را در اطراف آشپزخانه کاهش می دهد زیرا همه چیز را در دسترس آسان قرار می دهد.
معایب مثلث کار در آشپزخانه
این بهترین انتخاب برای گروهی از آشپزها نیست. طرح اصلی مثلث آشپزخانه با در نظر گرفتن یک آشپز طراحی شده است.
با این حال، از آنجایی که آشپزخانههای امروزی اجتماعیتر هستند، و افراد زیادی ممکن است همزمان آشپزی کنند، مثلث دیگر ممکن است بهترین طرح آشپزخانه نباشد.
آنها با هر طرحی سازگار نیستند. یکی دیگر از نقاط ضعف مثلث این است که در هر چیدمان آشپزخانه عمل نمی کند
یک آشپزخانه گالی ممکن است به دلیل کمبود فضای اتاق یا پیشخوان نتواند از طرح مثلث استفاده کند. آشپزخانه های گالی به صورت خطی و تنگ طراحی میشوند. برای شناخت صبک چینش آشپزخانه مقاله 7 روش چینش مقاله آشپزخانه را مطالعه کنید
مثلث ممکن است یک طرح موثر برای آشپزخانه های بسیار بزرگ یا با مفهوم باز نباشد، زیرا بسیاری از آنها دارای جزایر آشپزخانه یا فضاهای جداگانه آماده سازی غذا یا ذخیره غذا هستند.
در دهههای اخیر، آشپزخانهها نه تنها بزرگتر شدهاند، بلکه به مکانهایی برای گردهمآیی نیز تبدیل شدهاند، با جزایری که به عنوان نقطه کانونی برای غذاخوری، نوشیدنی، و حتی به سادگی با بازدیدکنندگان و خانواده در میآیند.
علاوه بر این، با وجود تجهیزات مدرن آشپزخانه مانند ماشین ظرفشویی و اجاق های مایکروویو که راه خود را به خانه ها پیدا می کنند، یک استراتژی ارگونومیک تر، جداسازی فضا به مناطق مختلف آشپزخانه مانند بخش های آماده سازی، پخت و پز، و نظافت ایده مناسبتری خواهد بود.
سخن نهایی
در این مقاله با شما در مورد مثلث کار در آشپزخانه صحبت کردیم و مزایا، معایب و تمام ویژگیهای آن را بررسی کردیم. امیدواریم که این مقاله به شما در طراحی هرچه بهتر فضای آشپزخانه خود کمک کند. ممنون از همراهی شما با مدوسادکور.