جستجو

ثبت‌نام

شرایط نگهداری گیاه سانسوریا در آپارتمان

شرایط نگهداری گیاه سانسوریا در آپارتمان

گیاهان، سمبل طراوت و تازگی هستند. استفاده از گل و گیاه در خانه می‌تواند علاوه بر زیبایی بصری که ایجاد می‌کند، منتقل کنندهء حس آرامش به خانه باشد. استفاده از گیاهانی که نیاز به نگهداری کمتری دارند انتخاب مناسبی برای افرادیست که وقت زیادی برای حفظ و نگهداری گیاه ندارند. در این مقاله با ما “تیم مدوسادکور” همراه باشید تا در مورد شرایط نگهداری گیاه سانسوریا در آپارتمان که یکی از همین گیاهان است بیشتر آشنا شوید.

شرایط نگهداری گیاه سانسوریا در آپارتمان-2

گیاه سانسوریا

گیاه سانسوریا ( Sansevieria ) از گیاهان بومی مناطق گرمسیری مانند نیجریه و کنگو در قاره آفریقاست. این گیاه در زبان انگلیسی به snake plant شهرت دارد و نام علمی آن sansvieria trifasciata می‌باشد. این گیاه در ایران با نام زبان مادرشوهر هم شناخته می‌شود.

سانسوریا از خانواده مارچوبه‌سانان و ساکولنت‌هاست و دارای بیش از 70 نوع از گونه های مختلف می‌باشد. اندازه این گونه‌ها از 15 تا 200 سانتی متر متغیر است. گیاهی همیشه سبز با برگهای سبز تیره، دراز، نوک تیز و شمشیری که در برخی مواقع بهش گیاه شمشیری هم گفته می‌شود. اگر این گیاه را در خانه دارید و بدنبال قلمه زدن آن هستید، حتما مقاله نحوه قلمه زدن سانسوریا را هم بخوانید.

سانسوریا از گیاهان دارای مقاومت بالاست و در لیست گیاهان مقاوم در برابر نور کم و تصفیه کننده هوا می‌باشد. به همین دلیل به این گیاه، گیاه نامیرا نیز می‌گویند. نگهداری آسان و مقاومت بالای این گیاه باعث شده که جایگاه ویژه‌ای در خانه و طراحی دکوراسیون داخلی داشته باشد.

گیاه سانسوریا

شرایط نگهداری سانسوریا

نگهداری سانسوریا اگرچه بسیار ساده است اما باید شرایطی را فراهم کنید تا به رشد بهتر گیاه و همچنین ماندگاری بیشتر آن کمک کنید. رعایت مواردی مانند نور، آب، دما، رطوبت، کود و … می‌تواند به حفظ بهتر گیاه کمک کند.

آبیاری

همانطور که الآن متوجه شدید، این گیاه با توجه به خاستگاه خود که از مناطق گرمسیری می‌باشد، در برابر کم آبی مقاومت مناسبی از خود نشان می‌دهد. آبیاری بیش از حد باعث ایجاد مشکلاتی مثل پوسیدگی ریشه ها و شل شدن گیاه می‌شود.

میزان آبیاری این گیاه دارای رابطه مستقیمی با نور و دمای محیط و همچنین میزان رطوبت اطراف دارد. بهتر است که به صورت هفتگی بررسی شود. زمانی که حدودا دو سانتی متر از رویه خاک خشک شد، گیاه نیاز به آبیاری دارد. به طور معمول در طول تابستان هفته ای یک بار و و در زمستان هر دو هفته یک بار، آبیاری این گیاه توصیه می‌شود. هنگام آبیاری بهتر است مقداری آب روی برگها ریخته شود.

گیاه سانسوریا آبیاری

رطوبت

با توجه به اینکه این گیاه با شرایط گرم و خشک سازگار است نیاز چندانی به تامین رطوبت ندارد. از طرفی دیگر این گیاه در شرایط رطوبت بالا نیز مقاومت میکند و می‌توان آن را در محیط های بسیار مرطوب حفظ کرد. سانسوریا در محیط های بدون رطوبت و مرطوب به خوبی رشد میکند و با اینگونه فضا‌ها سازگار است.

دما

این گیاه در اکثر شرایط دمایی به خوبی رشد می‌کند. سانسوریا با توجه ذات خود در محیط های گرم به خوبی رشد میکند و اصطلاحا جز گیاهان مقاوم به گرماست. این گیاه تا دمای ۱۲ الی ۱۵ درجه را به خوبی تحمل میکند و دمای ایده آل برای آن ۱۸ الی ۲۵ درجه سانتی گراد می باشد. اگر سانسوریا را در بیرون محیط خانه نگهداری میکنید، بهتر است در فصل زمستان از آن را به داخل خانه بیاورید. جه کنید که گرمای بیش از حد باعث خم شدن و پخته شدن برگ ها میشود از طرفی سرمای زیاد نیز به خاطر گوشتی بودن برگ های سانسوریا، باعث یخ زدگی میشود و به مرور گیاه را از بین خواهد رفت.

کود

به طورکلی گیاه سانسوریا، به کود احتیاج ندارد اما اگر حس می‌کنید که بهتر است گیاه خود را تقویت کنید، می‌توانید از کود گیاهان آپارتمانی زینتی و یا کود شیمیایی 10-10-10 استفاده کنید و در فصل رشد گیاه سانسوریا یعنی در بهار و تابستان، هر دو الی سه هفته یکبار بعد از آبیاری، کوددهی را انجام دهید. در فصل زمستان بهتر است کوددهی را به طور کامل متوقف کنید. در ضمن توجه داشته باشید که حتی اگر سانسوریا را در باغچه نگهداری می‌کنید به هیچ وجه از کود حیوانی استفاده نکنید. کود های حیوانی باعث سوختگی و آلودگی ریشه های سانسوریای شما می‌شود.

روش های تقویت سانسوریا

برای تقویت سانسوریا علاوه بر کود‌های شیمیایی، می‌توانید از مواردی مانند خاکستر، تفاله قهوه یا چای، پوست تخم مرغ، پوست موز و… استفاده کنید.

گیاه سانسوریا روش های تقویت

خاک مناسب برای گیاه سانسوریا

گیاه سانسوریا به ترکیبی از ماسه، رس و مواد آلی احتیاج دارد. خاک این گیاه باید توانایی زهکشی بالایی داشته باشد تا بتواند آب را از خود عبور دهد. البته برای حفظ مناسب رطوبت خاک بهتر است پرلیت به خاک اضافه کنید. سانسوریا برای رشد بهتر نیاز به خاکی کمی اسیدی تا خنثی دارد. در نتیجه بهترین محدوده ph خاک عددی بین 5.4 تا 5.7 است.

گلدان مناسب برای گیاه سانسوریا

سانسوریا را هم می‌توان در باغچه و هم در گلدان نگهداری کرد. یکی از نکات قابل توجه در مورد گیاه سانسوریا انتخاب گلدان مناسب است. گلدانهایی که دارای عمق کم هستند و پهنای بیشتری دارند برای سانسوریا مناسب‌اند. بهتر است جنس گلدانها سفالی باشد. توجه کنید که استفاده از گلدانهای بزرگ اصلا توصیه نمی‌شود چون بطور کلی گیاه در جای تنگ تر بهتر رشد میکند و حفظ می‌شود. استفاده از گلدانهای آهکی نیز توصیه نمی‌شود، زیرا باعث از بین رفتن ریشه گیاه می‌شود. اگر قصد کاشت سانسوریا در داخل گلدان های لوکس و بزرگ را دارید، بهتر است، ابتدا گیاه داخل گلدان پلاستیکی مناسب کاشته شود و سپس داخل گلدان مورد نظرتان قرار دهید و اطراف آن را با پوکه و یا سنگ تزیین کنید.

تعویض گلدان

گیاه سانسوریا رشد آهسته‌ای دارد. بهتر است هر دو الی سه سال یکبار گلدان آن را تعویض کنید و بهتر است هر شش ماه یکبار خاک گلدان را با خاک جدید عوض کنید. اگر امکان تعویض خاک گلدان به طور کلی وجود ندارد، خاک رویی آن را تعویض کنید. هنگام تعویض خاک گیاه و گلدان سانسوریا دقت کنید ریشه های گیاه به مدت طولانی در مجاورت هوا قرار نگیرد، برای این کار بهتر است اطراف ریشه را تا تعویض کامل گلدان و خاک ، داخل پلاستیک و یا پارچه قرار دهید.

گیاه سانسوریا گلدان مناسب

نور مباسب برای گیاه سانسوریا

سانسوریا توانایی تحمل نور کم را دارا می‌باشد. اما برای نگهداری سانسوریا در خانه بهتر است شرایطی فراهم کنید تا گیاه در برابر نور کامل و فیلتر شده‌ای قرار گیرد. قرار دادن گیاه در محلی با فاصله حدود یک الی دو متری از پنجره یا قراردادن در کنار پنجره‌ای که با پرده پوشیده شده، می‌تواند انتخاب مناسبی باشد. توجه کنید که نور مستقیم آفتاب می‌تواند مشکلاتی را ایجاد کند.

گیاه سانسوریا نور مناسب

سخن نهایی

گیاهان آپارتمانی امروزه بسیار مورد توجه افراد قرار گرفته‌اند. گیاه سانسوریا از جمله گیاهان محبوب در آپارتمان به حساب می‌آید. در این مقاله توضیحات کاملی در مورد شرایط نگهداری گیاه سانسوریا درآپارتمان اراِئه شد. امیدواریم که این مقاله در انتخاب و نگهداری صحیح گیاه سانسوریا به شما کمک کرده باشد. از همراهی شما با مدوسادکور سپاسگزاریم.

لوگو مدوسا دکور

محمد دلجو

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *