جستجو

ثبت‌نام

سالتون سی، دریاچه ای ایجاد شده با خطای مهندسی

سالتون-سی-3

استفاده از سدها، کانال‌ها و دیگر عوامل و المان‌ها برای حفظ و ایجاد چرخه مناسب برای استفاده بهینه از آب در کشاورزی و صنعت همواره به عنوان یکی از دغدغه‌های اصلی افراد در مدیریت شهری بوده است. امروز به سراغ دریاچه‌ای رفتیم که در اثر مشکلی که حین ساخت یک سد پیش آمد پدیدار شد و همچنان به عنوان بزرگترین دریاچه ایالت کالیفرنیا به حساب می‌آید. سالتون سی دریاچه‌ایست که داستان جذابی پشت خودش دارد. داستان ساخته شدن یک دریاچه در اثر شکسته شدن یک سد. در ادامه با مدوسادکور همراه باشید تا با شکلگیری بزرگترین دریاچه ایجاد شده با خطای مهندسی بیشتر آشنا شوید.

دریای سالتون یا همان سالتون سی بزرگ‌ترین دریاچه کالیفرنیا است. این دریاچه حدود 970 کیلومتر مربع وسعت دارد و به نوعی فضای عجیب و غریب و کاملاً عظیمی از آب در وسط بیابان است. همه این مسائل کاملا طبیعی است تا وقتی که بفهمیم این مکان در ابتدا اصلا یک دریاچه نبوده. در طول تاریخ زمین شناسی، این حوضه بین دریاچه بودن و بستر دریاچه بودن متناوب بوده است زیرا آب و هوا در دوره های زمانی طولانی در نوسان بوده است.

سالتون-سی

سالتون سی در سال 1905 و در نتیجه‌ی یک خطای مهندسی و شکسته شدن یکی از سدهای رودخانه کلرادو پدید آمد. البته پس از مدتی انتظارات بر این بود که با اصلاح سد و تبخیر آب جمع شده در صحرا این دریاچه از بین برود. اما ورودی آب ناشی از کشاورزی از اطراف این منطقه به این ناحیه خاص، سطح آب سالتون سی را در نقطه مشخصی ثابت باقی نگه داشت و باعث پایداری این دریاچه تا کنون شده است.

ما اکنون این منبع دچار مشکل شده است. روش های آبیاری بیهوده که باعث حفظ دریا می شود کاهش یافته است و آب اضافی اکنون به جای آن به شهرهای تشنه ساحلی منتقل می شود و آب این دریاچه به شدت کاهش یافته است.

سالتون-سی-7

دلیل شکسته شدن سد درکانال کلرادو

در سال 1905 بود که آب رودخانه کلرادو به دلیل آبیاری زمین‌های کشاورزی در دره امپراطوری منحرف شد. اما متاسفانه نبود امکانات در پیش بینی مناسب در آن دوران و همچنین بارش بسیار گسترده و پس از آن ذوب برف در کوه‌هایی که رودخانه کلرادو را تغذیه می‌کردند باعث بروز سیل شد. در نتیجه این سیل،  آب از دروازه های چوبی کانال عبور کرد و حوضه سالتون را پر کرد و بیشتر شهر سالتون را زیر آب برد.

سالتون-سی-6

از آن دوران به بعد، رواناب های کشاورزی از نواحی آبیاری مجاور تازه تشکیل شده  این دریاچه را حفظ کرده است. در میانه‌های قرن بیستم، سالتون سی به عنوان یک مرکز تفریحی در نظر گرفته می‌شد.

معایب شکلگیری این دریاچه

با وجود اینکه این خطا موجب ایجاد شرایط بسیار خوبی در منطقه سالتون شد اما باید بدانید که ایجاد این دریاچه در منطقه شور و بیابانی سالتون منجر به اتفاقات بدی نیز شد و شرایطی ایجاد کرد که در طول زمان مشکلاتی را ایجاد خواهد کرد. با تبخیر آب از سطح دریاچه، شوری آب بسیار بیشتر شد. سالتون سی در حال حاضر به اندازه دو برابر اقیانوس آرام شور است.

سالتون-سی-5

آب نمی تواند از دریای سالتون خارج شود، بنابراین تنها با تبخیر خارج می شود، که نمک ها و سایر مواد معدنی را به جا می گذارد. این آب 30 درصد شورتر از اقیانوس آرام است. در واقع، این فاجعه دست ساز دریاچه به حدی شور شده است که دانشمندان می گویند اکنون برخی از پرندگان متکی به آن را تهدید می کند.

سالتون-سی-2

سالتون سی، اکوسیستمی در لبه پرتگاه

شکی وجود ندارد که این دریاچه به شدت نیاز به احیا دارد. افزایش شوری کرم ها، سخت پوستان و سایر موجودات زنده را که پایه شبکه غذایی دریا را تشکیل می دهند تهدید می کند و بسیاری از گونه‌های ماهی سالتون سی را از بین برده است. بدون مداخله انسانی و کمک به احیا، کل اکوسیستم ایجاد شده پس از حدود یک قرن در معرض سقوط کامل قرار دارد.

سالتون-سی-4

کاهش سطح آب دریا سلامت انسان ها را نیز تهدید می کند. افرادی که در حال حاضر در اطراف دریاچه زندگی می‌کنند، نرخ بالایی از بیماری‌های تنفسی را تجربه می‌کنند. گرد و غبار بالا آمده از دریاچه خشک شده، توسط باد در سراسر محیط پخش می‌شود و باعث التهاب ریه در افراد می‌شود و این موضوع قطعا در دراز مدت مشکلات بیشتری را نیز ایجاد خواهد کرد.

ممنون از همراهی شما با مدوسادکور.

لوگو مدوسا دکور

محمد دلجو

2 پاسخ

  1. از ماست که بر ماست.
    طبیعت مریض شده ،
    عامل مریضی ،
    زیادی انسان‌ها ،
    زیاده خواهی انسان‌ها و
    انسانهای زیاده خواه است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *