جستجو

ایده هایی برای طراحی داخلی مینیمال

ایده هایی برای طراحی داخلی مینیمال

خطوط صاف، تک‌رنگ، سادگی، «کمتر، بیشتر است»، این ویژگی‌ها، برخی از اصطلاحات و مفاهیمی هستند که با سبک مینیمالیسم رابطه مستقیم دارند. اولین ویژگی سادگی در مواجهه با طراحی داخلی مینیمال به‌وضوح به چشم می‌خورد. در این مقاله مدوسا دکور ما تصمیم گرفته‌ایم تا به بررسی سبک مینیمال در طراحی داخلی بپردازیم. همان سبکی که شعار «less is more» یعنی حتی وسایل کم هم زیادی است را دارد.

طراحی داخل مینیمال چیست؟

عموماً هنگام بحث در مورد خانه‌های مینیمالیستی، افراد اتاق‌هایی را تصور می‌کنند که دیوارهای سفید و فاقد هرگونه مبلمان یا دکور غیرضروری دارند. این ظاهر اغلب با سبک  فضای داخلی اسکاندیناوی یا ژاپنی هم یکسان شناخته می‌شود، جایی که هر دو فرهنگ مدت‌هاست که نظریه (کمتر بیشتر است) را پذیرفته‌اند.

 فضاهایی که در یک طراحی داخلی با سبک مینیمال قرار می‌گیرند معمولاً با خطوط تمیز، تزیینات محدود، طرح رنگی خنثی و مواد طبیعی تعریف می‌شوند. هرچند که ممکن است این روش دقیقاً برای توصیف درک معاصر ما از طراحی خانه مینیمالیستی باشد، اما موارد بیشتر دیگری هم وجود دارد.

مهم‌ترین جنبه‌های طراحی مینیمال براین‌اساس است که این سبک فقط یک ظاهر نیست، بلکه یک روش زندگی است. به‌طورکلی، سبک مینیمالیستی از مصرف غیرضروری جلوگیری می‌کنند و در عوض تفکر اینکه، آنچه نیاز دارید را ترویج می‌کنند.

تاریخچه طراحی داخلی مینیمال

تاریخچه طراحی داخلی مینیمال

سبک مینیمالیسم به دوران پس از جنگ جهانی دوم برمی‌گردد. هنرمندانی مانند فرانک استلا، دونالد جاد و اگنس مارتین اغلب به‌عنوان پیش‌گامان این سبک شناخته می‌شوند. سبک مینیمال برگرفته از هنر و هنرمندان است، همان‌طور که این سبک در هنرهای تجسمی شکل گرفت، بسیاری از اصول اصلی آن در طراحی و معماری نیز معرفی شدند. طراحی داخلی به سبک مینیمال، در دهه 1980 محبوبیت خاصی پیدا کرد. سازه‌ها تنها به عناصر ضروری تقلیل یافتند که پاسخی به هرج‌ومرج و سختی زندگی شهری توصیف شده است.

ویژگی‌ های طراحی داخلی مینیمالیسم

وقتی در مورد سبک مینیمالیستی صحبت می‌کنیم، دکوراسیون داخلی با این زیبایی‌شناسی اغلب شامل موارد زیر است:

  • خطوط ساده
  • پالت‌های رنگی تک‌رنگ یا خنثی
  • مبلمان محدود
  • اشیای تزیینی محدود
  • نور طبیعی

وقتی صحبت از طراحی خانه مینیمالیستی می‌شود، شاید یکی از مهم‌ترین کارهایی که می‌توانید انجام دهید این است که فضا مملو از اشیا نباشد و ساده‌ترین راه برای انجام این کارداشتن وسایل کمتر است. هنگام طراحی داخلی مینیمالیسم، توصیه می‌شود که روی لوازمی تمرکز کنید که برای شما مهم‌تر هستند، نه چیزهایی که بیشتر با یک ظاهر یا حال و هوای خاص مطابقت دارند، این کار تضمین می‌کند که هم شما و هم‌خانه‌تان مینیمالیست شود.

به دنبال وسایلی باشید که واقعاً آنها را دوست دارید. به عنوان مثال، در دکوراسیون اتاق خواب ساده و ارزان، یک عکس قدیمی از شما و دوستان دبیرستانی‌تان می‌تواند ارزش بیشتری نسبت به نقاشی منظره داشته باشد. همچنین سعی کنید از ترندها و مد روز اجتناب کنید. هنگام به‌دست‌آوردن هر چیز جدید، روی قطعات بدون زمان، کلاسیک و ساده تمرکز کنید، زیرا باعث می‌شود خانه شما در طول زمان از نیاز به تغییر دکوراسیون مداوم و اضافه‌کردن موارد بیشتر جلوگیری کنید.

5 نوع طراحی داخلی مینیمالیست

در چند سال اخیر، طراحی داخلی مینیمالیستی به دلیل زیبایی‌شناسی تمیز، سادگی و تمرکز بر عناصر ضروری به طور زیادی محبوب شده است. در ادامه، مروری کوتاه بر برخی از انواع برجسته طراحی داخلی مینیمالیستی، بررسی ویژگی‌های کلیدی آن‌ها و فضای کلی که ایجاد می‌کنند، ارائه می‌کنیم. این انواع در طراحی دکور اتاق خواب مینیمال هم صدق می‌کند.

  1. مینیمالیسم اسکاندیناوی
  2. مینیمالیسم ژاپنی
  3. مینیمالیسم صنعتی
  4. مینیمالیسم ارگانیک
  5. مینیمالیستی بوهمیایی

در ادامه با طراحی داخلی مینیمال با سبک‌های ذکر شده می‌پردازیم.

1. سبک مینیمالیسم اسکاندیناوی

سبک مینیمالیسم اسکاندیناوی

مینیمالیسم اسکاندیناوی که به‌عنوان مینیمالیسم نوردیک نیز شناخته می‌شود، به‌خاطر فضاهای روشن و مطبوع، طراحی کاربردی و تأکید بر نور طبیعی شهرت دارد. این سبک اغلب شامل پالت‌های رنگی خنثی، خطوط تمیز و رویکرد مینیمالیستی به مبلمان و لوازم جانبی است. مینیمالیسم اسکاندیناویایی با ترکیب سادگی با فضایی دنج و راحت، محیطی گرم و دلنشین ایجاد می‌کند.

2. سبک مینیمالیسم ژاپنی

سبک مینیمالیسم ژاپنی

مینیمالیسم ژاپنی با الهام از فلسفه ذن، بر ایجاد فضاهای نامرتب تمرکز دارد که آرامش و تمرکز حواس را افزایش می‌دهد. این شامل مواد طبیعی مانند چوب، بامبو و کاغذ برنج، همراه با یک پالت رنگی ملایم است. مینیمالیسم ژاپنی اغلب شامل مبلمان چندمنظوره و دکوراسیون ساده و مینیمالیستی است. اثر کلی یک محیط آرام و هماهنگ است که آرامش و تأمل را تشویق می‌کند.

3. سبک مینیمالیسم صنعتی

سبک مینیمالیسم صنعتی

مینیمالیسم صنعتی از فضاهایی مانند کارخانه‌ها و انبارها الهام می‌گیرد. دیوارهای آجری، کف‌های بتنی و لهجه‌های فلزی را جشن می‌گیرد. این سبک اغلب شامل مبلمان مینیمالیستی با خطوط تمیز و زیبایی‌شناسی سودمند است. پالت‌های رنگی خنثی، عمدتاً در مقیاس خاکستری، پس‌زمینه‌ای برای نمایش عناصر صنعتی فراهم می‌کنند. مینیمالیسم صنعتی حس شهرنشینی، هیجانی و مدرنیته را القا می‌کند.

4. سبک مینیمالیسم ارگانیک

سبک مینیمالیسم ارگانیک

مینیمالیسم ارگانیک زیبایی عناصر طبیعی را گرامی می‌دارد و ارتباط با محیط را در برمی‌گیرد. این شامل مواد ارگانیک مانند چوب، سنگ و الیاف طبیعی، همراه با یک پالت رنگی الهام گرفته از طبیعت است. این سبک اغلب شامل نور طبیعی کافی، گیاهان داخلی و تمرکز بر روی شیوه‌های طراحی پایدار و سازگار با محیط‌زیست است. مینیمالیسم ارگانیک فضایی آرام و هماهنگ ایجاد می‌کند و حس آرامش و تعادل را به فضا می‌آورد.

5. سبک بوهمیان مینیمالیستی

سبک بوهمیان مینیمالیستی

طراحی بوهمی مینیمالیستی روح بوهمیایی را با سادگی مینیمالیسم ترکیب می‌کند. دارای عناصر التقاطی، بافت‌های طبیعی و پالت رنگی محدود است. این سبک اغلب شامل مبلمان قدیمی، اقلام دست‌ساز و گیاهان فراوان است. طراحی مینیمالیستی بوهمیایی فضایی دنج و آرام ایجاد می‌کند و طبیعت آزادانه سبک بوهمی را با خطوط تمیز و سادگی مینیمالیسم متعادل می‌کند.

طراحی مینیمالیستی شامل انواع مختلفی است که هر کدام رویکرد منحصربه‌فرد خود را به‌سادگی و عملکرد ارائه می‌دهند. خواه به مینیمالیسم تمیز و پیچیده اسکاندیناوی، آرامش الهام گرفته از ذن مینیمالیسم ژاپنی، خام بودن مینیمالیسم صنعتی، کیفیت مدیتیشن مینیمالیسم ذن یا جذابیت التقاطی طراحی مینیمالیستی بوهمیایی کشیده شده باشید، سبکی مینیمالیست برای هر کسی وجود دارد. طعم و مزه با پذیرش اصول مینیمالیسم، می‌توانید فضاهایی ایجاد کنید که نه‌تنها از نظر زیبایی‌شناسی دلپذیر هستند، بلکه حس آرامش، تعادل و رفاه را نیز ارتقا می‌دهند.

در ادامه به برخی از روشها برای طراحی داخلی مینیمال برای اتاقهای نشیمن می پردازیم.

روش‌های طراحی سبک مینیمال در اتاق نشیمن

طراحی اتاق نشیمن مینیمال ممکن است کمی مشکل باشد. ایجاد فضایی که بتواند در کنار راحتی ، مجلل هم به نظر برسد کمی سخت است. به همین دلیل، ما تصمیم گرفته ایم تا به در ادامه این مطلب، روشهایی که به شما کمک می کند تا یک اتاق نسیمن مینیمال داشته باشید را بیاموزیم.

1. یک رنگ خنثی گرم را در نظر بگیرید

تزیین با رنگ سفید اغلب برای یک اتاق نشیمن مینیمالیست به صورت پیش فرض است، با این حال، این رنگ می‌تواند فضاها را سرد کند، به خصوص اگر رنگ سفید، سفید درخشان یا یخی باشد. انتخاب طرح‌هایی از رنگ‌های خنثی گرم مانند رنگ‌های بژ و کرم باعث می‌شود که اتاق احساس آرامش و دلپذیری بیشتری کند، که این خصوصیت در اتاق نشیمن بسیار مهم است.

2. ساختار و عمق را با رنگ های تیره اضافه کنید

طراحی مینیمال

در حالی که اتاق‌های نشیمن مینیمالیستی اغلب فضاهای روشن و ساده را تداعی می‌کنند، لازم نیست شما آن را با یک پالت سفید محدود کنید. تزئین با رنگهای سیاه یا تیره خاکستری زغالی و قهوه‌ای به عنوان بخشی از یک پالت خنثی می‌تواند تاثیر واقعی ایجاد کند و در عین حال عمق زیادی را به فضا بیاورد.

3. قرار دادن لوازم هنری

برای افزایش احساس فضا در یک اتاق نشیمن مینیمالیستی، به تعداد انگشت شماری از قطعات ضروری استفاده می‌شوند. در عوض آثار هنری، مبلمان رنگی و لوازم جانبی اغلب حرف اول را می زند و بیشتر شبیه به قطعاتی از مجسمه های کاربردی هستند.

4. قفسه بندی فرورفته را انتخاب کنید

اتاق نشیمن مینیمالیست برای  به حداکثر رساندن احساس فضا است. انتخاب قفسه‌های اتاق نشیمن به جای مبلمان و ایده‌های ذخیره‌سازی یک راه فوق‌العاده برای زیبا نگه داشتن دیوارها و فضای کف است تا اتاق راحت‌تر و بازتر به نظر برسد.

اهمیت سبک مینیمال در طراحی منازل

سبک مینیمال در طراحی داخلی خانه‌های امروزی در ایران بسیار موردتوجه قرار گرفته است و اهمیت زیادی دارد. این سبک طراحی که از سال‌های ۱۹۵۰ و ۱۹۶۰ میلادی آغاز شد، به دنبال کاهش اضافی‌ها و ساده‌سازی فضاها است.

طراحی مینیمال با ارائه فضاهای ساده، خالی از اشیا اضافی، به ساکنین احساس آرامش می‌دهد. این سبک با ایجاد فضاهای باز و تمیز، احساس تمرکز را تقویت می‌کند و به ذهنیت مثبت افراد کمک می‌کند.

حذف اشیاء اضافی و انتخاب اجناس کمتر و موردنیاز در دکوراسیون منزل، می‌تواند انرژی مثبتی را در محیط ایجاد کند. فضاهای ساده می‌توانند فرد را از استرس و نگرانی‌های روزمره خارج کنند و به روحیه افراد انرژی مثبت بیشتری بدهند.

دکور مینیمال

طراحی داخلی مینیمال به دلیل استفاده از رنگ‌ها و مواد ساده و کم‌رنگ، باعث افزایش اندازه و احساس فضای دیداری در منزل می‌شود. این سبک می‌تواند به ایجاد حس فضای بزرگ‌تر و آزادتر در داخل خانه کمک کند و از احساس فشار و تنگی جلوگیری کند.

در آخر باید بگوییم، سبک مینیمال در طراحی داخلی، معمولاً با کاهش مصرف مواد و اشیا غیرضروری، به حفظ محیط‌زیست کمک می‌کند. این سبک باتوجه‌به سادگی و کم‌حجم‌بودن اجناس، می‌تواند به کاهش زباله‌ها و مصرف انرژی در طول زمان کمک کند که ارزش بسیاری در برای ما ایرانیان دارد.

سؤالات متداول درمورد طراحی داخلی مینیمال

طراحی داخلی مینیمال

  • طراحی داخلی مینیمال چیست؟
    طراحی داخلی مینیمالیستی بسیار شبیه به طراحی داخلی مدرن است و شامل استفاده از ملزومات ساده برای ایجاد فضایی ساده و مرتب است. ویژگی اصلی این سبک، سادگی، خطوط تمیز و پالت تک‌رنگ است.
  • اصل طراحی مینیمال چیست؟
    طراحی مینیمال بر حذف عناصر غیرضروری و کاهش طراحی به جنبه‌های اساسی آن تمرکز دارد. سادگی باعث ایجاد حس هماهنگی بصری می‌شود.
  • چه نوع طراحی مینیمال است؟
    طراحی مینیمال اغلب با سبک طراحی اسکاندیناوی یا ژاپنی تعریف می‌شود، جایی که هر دو فرهنگ مدت‌هاست که ایدئولوژی کمتر -بیشتر را پذیرفته‌اند.
لوگو مدوسا دکور

نسرین نیک‌نژاد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *