جستجو

ثبت‌نام

نحوه ساخت تراریوم آبی در 8 مرحله

نحوه ساخت تراریوم آبی در 8 مرحله.

امروزه شیوه‌های جدیدی برای رشد و نگهداری گیاهان در خانه یا محل کار به وجود آمده‌اند. تراریوم آبی یکی از جمله شیوه‌های نگهداری گیاهان است. باغ شیشه ای یا تراریوم از دکورهای زیبا و شیکی است که برای فراهم کردن محیط مناسب در منزل مورد استقبال قرار می گیرد. برای ساخت تراریوم آبی به گذراندن مراحل مختلف نیاز دارید. ابتدا باید وسایل مورد نیاز برای این تراریوم را تهیه کنید. بعد از فراهم کردن تراریوم آن را در محیط مناسبی نگه داری کنید. در ادامه با مدوسادکور همراه باشید تا با مراحل ساخت و نکاتی که هنگام ساخت یک تراریوم آبی به آن نیاز دارید بیشتر آشنا شوید.

تراریوم آبی چیست؟

قبل از هرچیزی به این موضوع میپردازیم که تراریوم آبی دقیقا چیست و چه ویژگی‌هایی دارد. تراریوم مجموعه ای از گیاهان ریز و تزئینی است که داخل یک فضای بسته مثل ظرف شیشه ای نگهداری می شوند و خاصیت تزئینی دارند. در واقع تراریوم اکوسیستمی است که با چرخه های درونی خود، بقایش را حفظ می کند. کلمه تراریوم، کلمه‌ای لاتین است که از دو قسمت Terra به معنی خاک و زمین و -rium به عنوان پسوند مکان تشکیل شده است. بر این اساس می‌توان گفت تراریوم نمایشگاه جانداران زمینی است.

تراریوم آبی چیست؟

لوازم مورد نیاز جهت ساخت تراریوم آبی

برای ساخت یک تراریوم آبی که جلوه‌ی بسیار زیبایی به محیط خانه شما خواهد داد در ابتدا به یک گلدان شیشه‌ای احتیاج دارید که نور را به راحتی از خودش عبور می‌دهد. مقداری سنگ های تزئینی، شن آکواریوم،گیاهان آبزی یا آکواریومی ، کربن مایع (اگر گلدان رادر مکان نورگیری قرار دهید نیازی به کربن مایع ندارید) و خزه توپی دیگر لوازمی است که مورد نیاز شما می‌باشد.

اگر به ماهی علاقه دارید می‌توانید به این مجموعه ماهی نیز اضافه کنید. توجه داشته باشید که در کنار ماهی به قطره تصفیه آب ماهی و غذای ماهی هم نیاز پیدا خواهید کرد.

لوازم مورد نیاز جهت ساخت تراریوم آبی

ملاحظات پیش از ساخت تراریوم آبی

اولین نکته‌ای که باید به آن توجه کنید این است که تمایل دارید تراریوم را حاوی آب شیرین یا حاوی آب شور دریایی بسازید. اگر تا بحال تراریوم نداشتید بهتر است برای ساخت تراریوم آبی از تنگ کوچکی استفاده کنید، اگر ظرف یا محفظه انتخابی تان بیش از اندازه بزرگ باشد (مثل اکواریوم) هزینه های بیش تر و مکان بزرگتری را برای نگهداری می طلبد. نکته دیگری که باید در مورد تنگ به آن توجه کنید این است که باید بسیار شفاف باشد.

نور فلئورسنت برای رشد گیاهان موجود در تراریوم بسیار مناسب است.

لایه زیرین تراریوم را از دو لایه خاک و شن پر نمایید. برای ظرف متوسط 1.5 سانتی متر خاک و 2.5 سانتی متر شن بر روی آن استفاده کنید. در این لایه گیاهان تراریوم قرار گرفته و رشد می کنند.

برای آب می‌توانید از آب مقطر، آب آکواریوم یا آب شیر استفاده نمایید.

گیاهان مناسب آکواریوم را برای تراریوم آبی خود انتخاب کنید.

ملاحظات پیش از ساخت تراریوم آبی

مراحل ساخت تراریوم آبی

در ادامه نحوه ساخت یک تراریوم آبی را مرحله به مرحله توضیح خواهیم داد.

مراحل ساخت تراریوم آبی

مرحله اول

ابتدا یک لایه از سنگ‌ها را در کف گلدان بچینید. در این بخش توجه کنید که قرار است شن‌ها در بین سنگ‌ها قرار بگیرند پس سنگ‌ها را طوری قرار دهید که بیشتر در حاشیه کف محفظه قرار بگیرند.

مرحله اول

مرحله دوم

حالا در لا‌به‌لای سنگ‌ها شن مخصوص رشد گیاهان را اضافه کنید. این شن‌ها را می‌توانید از مراکز فروش گیاهان آبزی تهیه کنید.

مرحله دوم

مرحله سوم

حالا نوبت گیاهان است. پس از اینکه مشخص کردید که آب شور باشد یا شیرین و پس از اینکه گیاه مورد نظر خودتان را انتخاب کردید، ریشه گیاهان را شست و شو داده و به آرامی درون شن بکارید.

مرحله سوم

مرحله چهارم

اگر گیاهی که برای تراریوم آبی خود انتخاب کردید نیاز به رشد داشت و یا اصلا به صورت دانه‌ای بود که در شن کاشتید می‌توانید اندکی صیر کنید تا گیاهان رشد کنند اما اگر گیاه انتخابی شما نیاز به این کار نداشت، آب را به گلدان اضافه کنید.

توجه کنید که دمای آب بهتر است همدمای محیط باشد.

مرحله چهارم

مرحله پنجم

اگر روی سطح آب ذراتی مشاهده کردید با یک صافی آنها را تمیز کنید و از گلدان خارج کنید

مرحله ششم

در این مرحله می‌توانید برای تزئین تراریوم آبی خودتان خزه‌های توپی به آن اضافه کنید.

مرحله هفتم

قطره تصفیه کننده آب را مطابق دستور سازنده به آب اضافه کنید.اگر قصد دارید از کربن مایع یا همان بوستر CO2 برای گیاهانتان استفاده کنید، ابتدا دستور سازنده را به دقت مطالعه کرده و مطابق آن عمل کنید.

مراحل ساخت تراریوم آبی 2

مرحله هشتم

اگر قصد استفاده از ماهی را در تراریوم آبی خود ندارید در هفت مرحله قبلی کار ساخت تراریوم آبی شما به اتمام رسیده است. اما اگر می‌خواهید از ماهی استفاده کنید حالا وقت مناسبی برای انتقال ماهی‌های مورد علاقه‌تان به تراریوم است.

مرحله هشتم

حالا تراریوم آبی شما آماده است. شما لازم است با توجه به ویژگی‌های گیاهان و ماهی درون تنگ محل مناسبی برای تراریوم آبی‌تان انتخاب کنید و از نمای زیبایی که به منزلتان می‌دهد لذت ببرید.

تراریوم آبی

گیاهان مناسب برای تراریوم آبی

در این بخش تعدادی از گیاهان مناسب برای آب شور و شیرین برای تراریوم آبی را به شما معرفی می‌کنیم.

گیاهان آبزی شیرین

خزه آبی معمولی

گیاه بلدرورت

علف هرز ائولدا یا حوضچه

گیاهان دریایی و آب شور

جلبک سبز گونه

جلبک های خوراکی زنجیره ای

جلبک حبابی یا بابل

شرایط نگهداری از تراریوم آبی

یکی از مهمترنی کارهایی که لازم است انجام دهید این است که برای زنده و سالم ماندن موجودات تراریوم هر دو هفته یکبار 10 تا 15 درصد از آب تراریوم را با آبی که 24 ساعت در داخل ظرفی باقی مانده و کهنه شده تعویض کنید.

شما می‌توانید رشد خزه ها را درون تراریوم با افزودن ماهی و حلزون های گیاه خوار، کم کردن مواد غذایی انباشته شده از طریق تعویض خاک تراریوم و تمیز کردن دیواره های تراریوم کنترل کنید.

اگر جانوران درون تراریوم مردند، آنها را به سرعت از داخل آب خارج کنید.

ph آب درون تراریوم را روی شش حفظ کنید.

شرایط نگهداری از تراریوم آبی

جلوگیری از ایجاد بوی بد در تراریوم آبی

یکی از عمده مشکلاتی که افراد حین ساخت و استفاده از تراریوم آبی با آن رو به رو می‌شوند، بوی بد ایجاد شده در آن است. بری جلوگیری از بو گرفتن تراریوم آبی بهتر است کع آب آن را همواره تازه نگه دارید، از ایجاد جلبک روی سطح دیواره گلدان یا تنگ جلوگیری کنید و غذا دادن به ماهی‌های درون ترتریوم را مدیریت و زمان بندی کنید تا از کدر شدن آب جلوگیری کنید.

سخن نهایی

در این مقاله با شما در مورد ساخت یک تراریوم آبی در کوتاهترین زمان ممکن و با امکانات اندک سخن گفتیم. امیدواریم که این مطالب به شما در ساخت و نگهداری تراریوم آبی به بهترین شکل ممکن کمک کرده باشد. ممنون از همراهی شما با مدوسادکور.

لوگو مدوسا دکور

محمد دلجو

5 پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *