وجود طرحهای تکراری در نماسازی ساختمانهای شهری همیشه باعث انتقال حس نامناسبی در سطح شهر میباشد. ساختمان صحرا در کرمان یکی از اون ساختموناییه که قطعا شما رو ی لحظه میخکوب و محو تماشا به خودش میکنه. امروز قراره این ساختمون که معماراش جوایز زیادی رو بردن به شما معرفی کنیم. در ادامه با مدوسادکور همراه باشید.
زندگی شهری و یکنواخت باعث شده تا ما بدون توجه به اطرافمون فقط به مسیرمون توجه کنیم و از هر چیزی عبور کنیم. اما چه چیزی میتونه مارو از این فضا جدا کنه و سُر بده به سمتی که باعث بشه به جهان اطراف متصل بشیم و چند لحظه از دنیای ماشینیمون فاصله بگیریم و همه چیز رو معلق کنیم و فقط خیره شیم؟. خیره به اون چیزی که مارو نگه میداره تا فکر کنیم، با زیبایی اُخت بگیریم و به سمتی بریم که مارو قراره با خودش ببره؟.
معماری شهری ما سالهاست که نتونسته اوطور که باید برامون جذابیتی داشته باشه و مارو با خودش تو تاریخ و فرهنگ غنی که داریم غرق کنه. اما وقتی تو کوچه و خیابونای شهرمون قدم میزنیم مکنه ساختومنا و آثاری رو ببینیم که مارو به نمادهای اصلی شهرمون و یا به جا و چیزی که بهش تعلق داریم متصل کنن. ساختمان صحرا یکی از همون بناهاییه که با معماری و نماسازی خاص خودش تونسته اون انتظاری که از ی طرح جذاب شهری داریم رو برآورده کنه و تا حد زیادی مارو به آینده ساخت و ساز و معماری شهری در ایران امیدوار کنه.
ساختمان صحرا
تو خیابونای کرمان که قدم میزنیم به ی ساختمون جذاب با طرحی خاص برمیخوریم که نمای تشکیل شده از جنس نی اون مارو جذب میکنه. نمای ظاهری این ساختمون در بخشی تشکیل شده از آجر و در جلو از یک پوسته ساخته شده از نی ساخته شده که محیط بسیار زیبایی را که متناسب با آب و هوای کرمانه.
ساختمان صحرا در منطقه میدان خواجوی کرمان قرار داره،
فرهنگ، تاریخ و نحوه زندگی در این منطقه از یک طرف و نیاز به فضاهای باز در هر واحد در راستای به حداقل رسوندن حس و حال و هوای فضای بسته و آپارتمان نشینی از طرفی دیگر جذابت و نیاز به طراحی چنین ساختمانی رو بالا میبره.
در همین راستا تراس های بزرگ در ضلع جنوبی ساختمان، رو به بهترین منظره این منطقه قرار گرفته. این تراسها باعث میشه ضمن نورگیری، حس امنیت بصری قابل قبولی برای فضاهای متصل به تراس ایجاد بشه.
همچنین دیوارههای مشبک چوبی در جداره بیرونی تراسها تعبیه شد تا در شرایط مختلف آب و هوایی، نوری و… با تغییر مقدار بازشدگی این پوسته مقدار نور گیری، دما و محرمیتشون قابل تنظیم باشه.
این پوسته از جنس نی ساخته شده و ضمن زیبایی ظاهری از داخل و بیرون ساختمان، جایگزین مناسبی برای چوب های ترمو و… که سازگاری با اقلیم منطقه ندارند است.بدنه نما هم از آجر تولید شده در کرمان به کار گرفته شده.
این ساختمان در سال 1402 ساخته شده و با متراژ 2000 متر کاربری مسکونی دارد.
این ساختمان جایزه برتر مسابقه معمار شیراز را در سال 1402 در بخش مسکونی آپارتمانی دریافت کرده.
طراحی و نظارت
ساختمان صحرا که در شهر کرمان واقع شده توسط دفتر طراحی ما طراحی شده و نظارت بر اجاری طرح هم به عهده همین گروه بوده که این دفتر در سال 1402 دو جایزه از فستیوال معمار شیراز دریافت کردند اولین جایزه مربوط به ساختمان صحرا در بخش مسکونی آپارتمانی و جایزه دوم مربوط به سالن زیبایی ماه آفرین در بخش طراحی داخلی بوده است.
مهندسین علی بهمنیار و محمود ابراهیمی و همچنین مهندس غلامعلی عقیلی از طراحان اصلی این پروژه در دفتز طراحی ما بودهاند.
اجرا
اجرای این پروژه بسیار جذاب که نگاه بسیاری از معماران و مهندسان را به خود جذب کرده و توجهات را به طراحی اثری که بیشترین همخوانی با محیط پیرامون خود را دارد بالا برده، توسط گروه مدیریت پیمان مهرابی و وزیرزاده که در شرح کرمان فعالیت دارند، انجام گرفته است.
مسابقه معمار شیراز
در طول سالهای اخیر در داخل و خارج از ایران مسابقات معماری زیادی طراحی و اجرا شدن و هریک با توجه به ظرفیت خود به رشد معماری در این کشور کمک بسیاری کردهاند. با توجه به این موضوع که شهر شیراز به عنوان پایتخت فرهنگی کشور شناخته میشود، گروه فنی مهندسی ایده هفت با همکاری دیگر ارگانهای مرتبط هر سال با معرفی معماران، شرکت ها، دانشگاه ها و اساتید برتر سال و تقدیر از آنها در راستای هر چه بهتر شدن معماری و شهرسازی ایران، فستیوال معمار شیراز را به صورت سالانه در این شهر برگدار میکند و به برترینهای این حوزه جوایزی را اهدا میکند.
سخن نهایی
استفاده از روشهای نوین در طراحی معماری که با شرایط محیط پیرامون خود همگام باشد و سازگاری داشته باشد، باعث میشود که ما شهرهایی پویاتر و دلنشینتری را داشته باشیم. در این مطلب با شما در مورد ساختمان صحرا سخن گفتیم که با طراحی خاص خود توانست تندیس معمار شیراز را کسب کند.
ممنون از همراهی شما با مدوسادکور.
8 پاسخ
اسم بهمنیار که میاد تکلیف معلومه
تقلب
سلام وآله من هرچی نگاه کردم چیز بسیار قابل توجهی توی این عکسها ندیدم ، فقط یک مقدار حصیر روی پنجره ها که از تابش مستقیم آفتاب جلوگیری میکنه و هیچ حرف هنری نداره ، بهتره واقع بین باشیم و دتایلهای بی معنی را اینقدر آنگماردیسمان نکنیم
این ساختمان بدرد توی همون صحرا میخوره در مرکز شهر هیچ جایگاهی ندارد ؟! این نطر بنده هس چون نماهای سنتی بسیار شکیل تر وبهتر از این هم وجود داره که میشه استفاده کرد.
بسیار چشم نواز و زیبا. خوش به حال ساکنین ش.
سلام مهندس جان فوق العاده زیبا و هنرمندانه…کار ی که توش به هنر دقت بشه و خلاقیت زیادی توش باشه رو آدم لذت میبره….من تو کار تزییناتم مهندس جان رنگ و کاغذ…افتخار بدین تو پروژه هاتون در خدمت باشم…شماره تماس ۰۹۱۳۳۴۱۷۳۰۸ شرفایی…در خدمتم…
معماری به نظر من والاترین هنر است توجه به معماری شهری و ملزم کردن همه به رعایت ساخت و سازهای اصولی و کامل متناسب با اصول معماری ، حیات بخش است چون زیبایی می آفریند و زیبایی باعث ایجاد روحیه نشاط و سرزندگی می شود،بنابراین جشنواره معماری باید از با اهمیت ترین رویدادهای کشور قرار گیرد ،در ضمن بایستی در کشور یک ساختار حقوقی قوی و پیگیر شکل گیرد و با متخلفین که در شهرها به معماری آن شهر لطمه می زنند و ایجاد سیماهای زشت و ناهمگون می کنند به شدت برخورد شود
سلام مهندس خسته نباشید آنچه نوشته اید درست اما مسکن و شهر سازی باید دستور کاری بنا به هر منطقه بصورت تشویقی و گاهی اجباری و با طرحهای مطرح و کشیده شده اعلام نمایند و پروانه کار مخصوص بدهند تا یکبار دگر ایران ناشر بهترین سازه ها در دنیا سود من ۴۵ سال در این رشته ساخت وساز مشغولم اما کسی نمیشناسد نیستم و کجاین ۰۹۱۳۶۳۵۱۸۹۶ علی اکبر امینایئ
واقعا زیباست و درخور شهر باستانی کرمان