جستجو

معرفی گیاه پتوس

معرفی گیاه پتوس

گیاهان آپارتمانی، در سالیان اخیر بسیار مورد توجه افراد قرار گرفته‌اند. گیاه پتوس یکی از محبوب ترین گیاهان آپارتمانی است. امروز و در این مطلب می‌خواهیم با شما در موزد ویژگی‌ها، کاربردها و نحوه نگهداری این گیاه با شما سخن بگوییم در ادامه با مدوسادکور همراه باشید.

گیاه توس با نام علمی Epipremnum Aureum شناخته می‌شود. این گیاه بومی جزایر سلیمان ‌می‌باشد و از جمله گیاهان رونده به حساب می‌آید. به طوری که پس از بلند شدن ساقه‌ها و برگ‌ها، مسیری را تعیین کنید که در همان سمت به حرکت و رشد خود ادامه دهد. این گیاه اسامی دیگری نیز دارد. گیاه پتوس را با نام‌های پوتین طلایی و یا انگور نقره‌ای نیز می‌شناسند.

شرایط نگهداری گیاه پتوس در خانه

اگر از آن دسته از افرادی هستید که وقت نگهداری گیاهان را ندارید و یا در نگهداری گیاه در آپارتمان مبتدی هستید و به دنبال یک گیاه آپارتمانی کم دردسر هستید، گیاه پتوس برای شما انتخاب مناسبی خواهد بود.

به طور کلی این گیاه از گیاهان آپارتمانی مناسب شناخته می‌شود که نگهداری آن دردسر آنچنانی برای شما نخواهد داشت. گیاه پتوس از گیاهان مقاوم شناخته می‌شود. پتوس، به نور نسبتا خوبی برای رشد کردن احتیاج دارد. برای سالم نگه داشتن این گیاه باید ازخاک زهکشی بالا استفاده کنید. گیاه پتوس نیاز به آبیاری متوسط دارد. در ادامه با مدوسادکور همراه باشید تا بیشتر با نحوه نگهداری گیاه پتوس آشنا شوید.

گیاه پتوس 1

آبیاری گیاه پتوس

آبیاری بیش از حد اصلا مناسب گیاه پتوس نیست. این کار باعث می‌شود که ریشه گیاه پوسیده شود و از بین برود. برای آبیاری این گیاه نیاز به آبیاری مداوم و زمانبندی شده ندارید. برای آبیاری، شما باید هر چند روز یکبار با دست خاک گیاه را چک کنید و اگر رطوبتی مشاهده نکردید، به گیاه آب بدهید.

مقدار آبی که گیاه پتوس می‌دهید، باید حساب شده باشد. مقدار آب باید به اندازه‌ای باشد که کل خاک موجود در گلدان را آبیاری کرده و سپس از سوراخ زیر گلدان خارج شود. اگر از این الگوی آبیاری پیروی نشود و کل خاک گیاه پتوس را آبیاری نکنید، ممکن است بخشی از ریشه گیاه آبیاری نشده و خشک شود.

گیاه پتوس 2

نور مناسب

نور بخش مهمی برای رشد هر گیاهی می‌باشد. حتی گیاهانی که به طور کلی سایه دوست هستند و برای رشد و نگهداری به نور بسیار کمی احتیاج دارند، بدون نور از بین خواهند رفت. گیاه پتوس از گیاهانی است که نسبت به نور کم مقاوم است. اما اگر رشد خوب و مناسب گیاه برایتان مهم است باید آن را در معرض نور متناسبی قرار دهید. اگر گیاه پتوس را در فضای باز نگهداری می‌کنید، سایه و نیم سایه برای آن مناسب است. اما اگر گیاه را درون خانه نگهداری می‌کنید، نور زیاد و غیر مستقیم برای پتوس مناسب است.

توجه داشته باشید که این گیاه نور مستقیم آفتاب را به هیچ وجه نمی‌پسندد و این کار موجب آزار آن خواهد بود. هرچند که این گیاه در شرایط نوری مختلف توانایی ادامه زندگی را دارد.

گیاه پتوس 3

خاک مناسب

خاک اصلی ترین منبع تغذیه و رشد گیاه است. این گیاه، مثل اکثر گیاهان آپارتمانی نیازمند خاکی سبک و با زهکشی بالا است. انواع خاک گلدان مناسب موجود در بازار را می‌توانید با ترکیبات مناسب برای خاک این گیاه استفاده کنید. ترکیباتی مثل: پرلیت و پیت ماس+ مقداری خاک باغچه + ورمی کمپوست.

مهمترین بخش انتخاب خاک مناسب برای پتوس، داشتن زهکشی مناسب است.

گیاه پتوس 5

رطوبت گیاه پتوس

این گیاه در محیط‌هایی که رطوبت مناسبی دارند رشد بهتری خواهد داشت. شما می‌توانید با قرار دادن یک ظرف آب در کنار گلدان خود رطوبت مورد نیاز گیاه خود را تامین کنید. یکی دیگر از راه‌های تامین رطوبت گیاه این است که از جزیره استفاده کنید. مسیر دیگری که برای ایجاد رطوبت لازم برای گیاه پتوس به شما توصیه می‌کنیم این است که از روش غبار پاشی بر روی برگ‌های گیاه استفاده کنید. برای غبارپاشی باید هفته‌ای سه بار این کار را تکرار کنید.

گیاه پتوس4

دمای مناسب

پتوس از گیاهان بومی مناطق معتدل کره زمین است و طبیعتا دمای این مناطق بسیار با ماهیت وجودی این گیاه سازگار هستند. بهترین دما برای نگهداری گیاه پتوس، دمایی بین 15 الی 25 درجه سانتی گراد است. اگر این گیاه در هوای کمتر از 15 درجه قرار گیرد دچار سرمازدگی خواهد شد. در فصل زمستان هم بهتر است که این گیاه را به درون خانه منتقل کنید.

گیاه پتوس6

نحوه کود دهی

اکثر گیاهان آپارتمانی برای رشد بهتر به کود دهی نیازمندند. پتوس هم از این قاعده مستثنی نیست. برای حفظ و نگهداری بهتر و رشد بهتر این گیاه در فصل‌های بهار و تابستان هر دو هفته یکبار به خاک گیاه کود مایع اضافه کنید. نکته مهمی که باید در مورد کود دهی به آن توجه کنید این است که کود دهی را همراه با آبیاری انجام دهید تا کود باعث سوختن ریشه‌های گیاه و از بین رفتن آن نشود. در ضمن بهتر است که کود را بیش از حد توصیه شده رقیق کنید تا از سوختن ریشه گیاه تا حد ممکن جلوگیری کنید.

گیاه پتوس7

آیا پتوس سمی است؟

گیاه پتوس از گیاهان سمی به شمار می‌رود از همین رو بهتر است که این گیاه را دور از دسترس کودکان و حیوانات خانگی خود نگهداری کنید. بلعیده شدن برگ های پتوس می تواند باعث ایجاد مشکلات گوارشی گوناگونی شود.

انواع گونه‌های گیاه پتوس

گیاه پتوس انواع مختلفی دارد که از جمله‌ی آنان میتوان به پتوس آهک، پتوس شاد، پتوس نقره‌ای، پتوس ابلق، پتوس مرمری، پتوس بلک و پتوس سبز اشاره کرد.

گیاه پتوس8

دلایل زرد شدن گیاه پتوس

1- آبیاری نامناسب

2- رطوبت بیش‌از حد

3- هوای خیلی گرم یا سرد

4- نور بیش‌از حد

5- کوددهی بیش از حد

6- کمبود مواد مغذی خاک

گیاه پتوس 9

سخن نهایی

گیاهان آپارتمانی می‌توانند به خانه شما رنگ و بوی تازه‌ای بدهند. از همین رو استفاده از آنها بسیار مهم و موثر است. پتوس با برگ‌های زیبا، براق و سبز خود همواره به عنوان یکی از گیاهان پرطرفدار آپارتمانی در ویترین گل فروشی‌ها خودنمایی می‌کند. در این مقاله با شما در مورد ویژگی‌ها و شرایط نگهداری گیاه پتوس به بهترین شکل ممکن سخن گفتیم. امیدواریم که این مقاله به شما در نگهداری هرچه بهتر پتوس خود کمک بسیاری کرده باشد. ممنون از همراهی شما با مدوسادکور.

لوگو مدوسا دکور

محمد دلجو

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *