جستجو

بلندترین برج های ایران + آدرس و ویژگی‌هایشان

بلندترین برج های ایران

برج‌های بلند در هر کشوری نمادی از پیشرفت، قدرت و توانایی مهندسی به شمار می‌رود. این سازه‌های عظیم نه تنها به عنوان مراکز تجاری، اداری یا مسکونی کاربرد دارند، بلکه به یکی از جاذبه‌های گردشگری و هویت‌های شهری نیز تبدیل شده‌اند. در ادامه، به معرفی 10 تا از بلندترین برج‌ های ایران خواهیم پرداخت که هر یک نمادی از رشد و توسعه در معماری و شهرسازی محسوب می‌شوند.

معرفی 10 تا از بلندترین برج های ایران

آدرسارتفاعنام برج
تهران، بزرگراه‌ حکیم غرب، بعد از بزرگراه چمران435 متربرج میلاد
تهران، منطقه ۶، بزرگراه حکیم162 متربرج بین‌الملل
تبریز، شهرک ولیعصر، بلوار شفیع‌زاده، پشت پارک یاس، لیدای جدید152 متربرج تجارت جهانی
مازندران، سلمانشهر150 متربرج الماس قو خاورمیانه
مشهد، خیابان هفت تیر، نبش خیابان گلشن، پلاک ۸150 متر  برج آرمیتاژ گلشن
تهران، خیابان پاسداران، نیستان پنجم، برج سفید134 متر  برج سفید
تهران، خیابان پاسداران، نیستان پنجم، برج سفید134 متربرج آسمان
تهران، الهیه، بزرگراه مدرس شمال، خیابان آفریقای شمالی، خیابان مریم شرقی، خیابان شریفی‌منش، خیابان افسر، پارسا128 متربرج افرا
تهران، چهارراه جهان کودک125 متربرج بانک آینده
تهران، شهرک غرب122 مترمهستان B3 برج

1.برج میلاد؛ اولین برج از بلندترین برج های ایران

برج میلاد

برج میلاد تهران با 435 متر ارتفاع، بلندترین سازه ایران و ششمین برج مخابراتی بلند جهان است. ساخت این برج از سال 1379 آغاز و در سال 1386 به پایان رسید. این برج در غرب تهران و در زمینی به مساحت 62 هکتار قرار داشته و از بزرگراه‌های حکیم، همت، شیخ فضل‌الله و چمران دسترسی دارد. برج میلاد به‌عنوان یکی از نمادهای شهر تهران و قطب‌های گردشگری ایران، دارای کاربری‌های مختلفی از جمله اداری، تجاری، گردشگری، مخابراتی و تلویزیونی بوده و شامل بخش‌هایی مانند موزه، سالن همایش، رستوران و سینما می‌شود.

2.برج بین‌الملل تهران

برج بین‌المللی تهران با 162 متر ارتفاع و 56 طبقه، اولین ساختمان مسکونی بلند ایران بوده که 572 واحد مسکونی را در خود جای داده است. ساخت این برج از سال 1375 آغاز و در سال 1386 به پایان رسید. این برج با زیربنای 220 هزار متر مربع، تمامی امکانات رفاهی و خدماتی لازم برای زندگی از جمله بخش‌های تجاری، ورزشی، و سیستم‌های مدرن مدیریت انرژی و ایمنی را دارد. طراحی و ساخت برج بین‌المللی بر اساس استانداردهای معتبر جهانی انجام شده و به‌عنوان مقاوم‌ترین برج ایران در برابر زلزله شناخته می‌شود. این برج دارای سه بال با مناظر متفاوت از تهران بوده و از بزرگراه‌های حکیم، کردستان و خیابان شیخ بهایی می‌توان به آن رسید.

3.برج تجارت جهانی

برج تجارت جهانی

برج تجارت جهانی تبریز با 152 متر ارتفاع و 37 طبقه، مرتفع‌ترین برج اداری، خدماتی و گردشگری کشور بوده که در شهرک ولیعصر تبریز واقع شده است. ساخت این برج از سال 1386 آغاز و در سال 1395 به پایان رسید. سازه اصلی برج از نوع سوپر فریم بوده و با فناوری‌های مدرن برای کاهش اثرات زلزله ساخته شد. برج تجارت جهانی یا سومین نمونه از برج های بلند ایران شامل بخش‌های اداری، سالن‌های همایش، استودیو تلویزیونی، هتل، رستوران گردان و پارکینگ بوده و به‌عنوان اولین ساختمان با پلان آزاد در ایران شناخته می‌شود. نمای برج نیز با پانل‌های سرامیکی آج‌دار تزیین شده است.

4.برج الماس قو خاورمیانه

برج الماس قو خاورمیانه

برج قو در استان مازندران شامل دو برج مسکونی-تجاری 21 طبقه و یک برج هتلی پنج‌ستاره با 35 طبقه و ارتفاع 150 متر دارد. ساخت این پروژه در سال 1387 با سرمایه‌گذاری «احد عظیم‌زاده» و در زمینی به مساحت 43 هزار متر مربع آغاز شد. برج الماس قو خاورمیانه با معماری ایرانی و تکنولوژی‌های مدرن ساخته شده‌اند و دارای اسکلت فلزی و سیستم سازه قاب خمشی هستند. برج قو امکانات ورزشی، تفریحی، فرهنگی، تجاری و اقامتی متنوعی داشته و چشم‌انداز بی‌نظیری به دریا و جنگل دارد.

5.برج آرمیتاژ گلشن      

برج آرمیتاژ در بلوار هفت تیر مشهد با 34 طبقه و ارتفاع 149 متر، یکی از نمادهای شهر محسوب می‌شود. این برج در زمینی به مساحت چهار هزار متر مربع و با زیربنای 60 هزار متر مربع ساخته شده است. ساخت آن از سال 1390 به معماری «شهرام حدادی ابیانه» آغاز و در سال 1399 به پایان رسید. برج آرمیتاژ علاوه بر بخش‌های تجاری و اداری، امکانات ورزشی، تفریحی، هایپرمارکت، رستوران، کافی‌شاپ، و سینما را نیز در بر دارد. اسکلت برج شامل سازه ترکیبی فلزی و بتنی می‌شود.

6.برج سفید

برج سفید تهران با 22 طبقه در محله دروس قرار دارد و ساخت آن از سال 1373 به سرپرستی «عبدالحسین فرهاد خانی» آغاز شد. این برج با کاربری اصلی هتل، امکاناتی مانند سالن‌های پذیرایی، پارکینگ، واحدهای تجاری و اداری، کافی‌شاپ و رستوران گردان را نیز دارد.

7.برج آسمان

برج آسمان

برج آسمان یکی دیگر از بلندترین برج های ایران بوده که با 37 طبقه و ارتفاع 130 متر در منطقه فرمانیه تهران واقع شده است. این برج در زمینی به مساحت 5500 متر مربع ساخته شده و شامل 104 واحد مسکونی، به‌همراه واحدهای اداری و تجاری می‌گردد.

8.برج افرا

برج مسکونی افرا که در سال 1396 در منطقه الهیه تهران احداث شد، دارای 38 طبقه و زمینی به مساحت 650 متر مربع دارد. سازه این برج از اسکلت فولادی با دیوارهای برشی تشکیل شده و نمای آن با سنگ‌های تراورتن وارداتی طراحی شده است. برج افرا از دو آسانسور، سیستم اعلام و اطفای حریق، دوربین‌های مدار بسته، برق اضطراری، سیستم ذخیره آب، آنتن مرکزی و شوت زباله تشکیل می‌شود.

9.برج بانک آینده

برج بانک آینده واقع در منطقه فرمانیه تهران و با 32 طبقه و کاربری اداری-تجاری، یکی از پروژه‌های مهم ساختمانی این منطقه بوده که ساخت آن از سال 1394 در زمینی به مساحت 65 هزار متر مربع آغاز شد. این برج با استفاده از سیستم سازه‌های مرکب، شامل ستون‌های فلزی و دیوار و سقف‌های بتنی و عرشه فولادی طراحی شده است. طراحی مدرن و تکنولوژی پیشرفته به کار رفته در ساخت برج بانک آینده، آن را به یکی از پروژه‌های برجسته در عرصه ساختمان‌های اداری و تجاری تبدیل می‌کند.

10.برج B3 مهستان

دهمین مورد از بلندترین برج های ایران به برج B3 مهستان در شهرک غرب تهران با ارتفاع 122 متر و 30 طبقه می‌رسد که ساخت آن توسط شرکت مهندسی مهستان از سال 1381 آغاز و در سال 1387 به پایان رسید. این برج با بهره‌گیری از استانداردها و تکنولوژی‌های روز دنیا در معماری، سازه و تأسیسات در زمینی به مساحت 3 هزار متر مربع و با 113 واحد مسکونی، به عنوان مجموعه‌ای منحصر به فرد و پیشرفته شناخته می‌شود. امکانات برج مهستان شامل سیستم مدیریت هوشمند ساختمان (BMS)، سیستم اعلام حریق آدرس‌پذیر، آسانسورهای OTIS، سرمایش با چیلرهای جذبی LG، گرمایش از طریق موتورخانه مرکزی و فن‌کویل‌های سقفی و کانالی، سیستم شوتینگ زباله، آنتن مرکزی، شبکه دوربین‌های مدار بسته، شبکه داخلی اینترنت و برق اضطراری می‌شود.

اهمیت شناخت بلندترین برج های ایران

در چند سال اخیر، ساخت برج‌های مرتفع در ایران به پیشرفت‌های چشمگیر در حوزه معماری و سازه‌های مدرن کشور اشاره دارد. از برج میلاد با ارتفاع 435 متر که به‌عنوان بلندترین سازه ایران و ششمین برج مخابراتی بلند جهان شناخته می‌شود، تا برج‌های مسکونی و اداری برجسته‌ای چون برج بین‌الملل با 162 متر که بلندترین برج های ایران از نوع مسکونی بوده، همه این سازه‌ها به خوبی نشان‌دهنده توسعه سریع و ارتقاء استانداردهای ساخت‌وساز در ایران هستند. برج‌های دیگر نظیر برج تجارت جهانی تبریز به عنوان مرتفع‌ترین برج اداری، خدماتی و گردشگری کشور، نقش مهمی در تحولات شهری و توسعه امکانات رفاهی و خدماتی دارند. این سازه‌ها، با طراحی‌های مدرن به افزایش اعتبار و شهرت شهرهای مختلف کشور در سطح جهانی نیز کمک می‌کند.

لوگو مدوسا دکور

نسرین نیک‌نژاد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *