جستجو

چرا برج پیزا کج شد

کجی برج پیزا1

بشر همواره در طول تاریخ در پی دست یافتن به بلندترین، قوی‌ترین، بزرگترین و هر ترین دیگری بوده. و واژه‌ها و عناوینی که با پسوند ترین همراه بوده همواره توجهات زیادی را به دنبال خود کشیده. برج پیزا شاید حالا بلندترین نباشد، شاید قدیمیترین نباشد اما قطعا یکی از خاص‌ترین آثار تاریخی است که در طول دورانی که تمدن شناخته شد تا همین امروز که بشر به ماه و بهرام رسیده، ساخته شده است. آن هم به دلیل ویژگی زمین زیر آن. امروز و در این مطلب قصد داریم در مورد اینکه چرا برج پیزا کج شد با شما سخن بگوییم. در ادامه با مدوسادکور همراه باشید.

یکی از نمادهای اصلی کشور ایتالیا در کنار پیتزا و پاستا و فوتبال به سبک کاتناچو، برج کج پیزا است. کمتر گردشگری است که به این پهنه چکمه شکل برود اما در کنار این برج تاریخی عکسی نیندازد. برج پیزا در شهر پیزا که شهر مهمی در تاریخ ایتالیا است قرار دارد. این شهر دارای بناهای قدیمی زیادی از جمله کاخ‌ها و کلیساهای دیدنی است. اما قطعا معروف‌ترین و مهمترین اثر تاریخی این شهر برج پیزا یا بهتر است بگوییم کجی برج پیزا است که به خاص بودن این شهر کمک زیادی کرده است. برجی که دلیل کجی آن در گذشته موجب تعجب مردم بوده.

کجی-برج-پیزا-2

برج پیزا

برج پیزا یکی از جالب‌ترین برج‌های جهان است. برجی که هرسال کج‌تر از سال قبل می‌شود و در حال دوران است. ساخت برج پیزا به قرن دوازدهم میلادی بر‌میگردد. در دورانی که مردم شهر پیزا تصمیم گرفتندبرای کلیسای منطقه یک برج بسازند و برج سنت مارک رو تحت تاثیر قرار دهند. ساخت برج پیزا توسط معماری به اسم بوماکه در آن دوران معروف بوده شروع شد. کجی برج پیزا زمانی که سازه آن به ۱۲ متر رسید مشخص شد. در طی سال‌های پس از آن این برج توسط معماران مختلف تحت بازسازی قرار گرفت. در نهایت در سال ۱۳۷۲ میلادی ساخت این برج با قرار گرفتن ناقوس در آخرین طبقه آن توسط معماری به نام پیزانو به اتمام رسید.

کجی-برج-پیزا-3

کجی برج پیزا

در گذشته مردم به این موضوع باور داشتند که کجی برج پیزا بخشی از طرح اولیه بوده و معمار به عمد این کار را کرده اما با بررسی‌هایی که توسط مهندسان و زمین‌شناسان انجام شد این نتیجه به دست آمد که چرا برج پیزا کج شد؟ طرح اولیه برج به صورت قائم و عمودی بوده و در طی ساخت کج شده. نکته جالب توجهی که در مورد این برج وجود دارد، پایداری آن با وجود کجی در طی سالیان دراز بوده است. نکته جالب دیگری که در مورد کجی برج پیزا وجود دارد این است که در طول سال‌ها برج پیزا برای چند بار در چند جهت مختلف کج شده است. در بین سال های ۱۱۷۴ تا ۱۲۵۰ میلادی در جهت شمال، از ۱۲۷۲ تا ۱۹۹۷ در جهت جنوب و از ۱۹۹۷ تا امروز چیزی در حدود ۵ متر نسبت به سطح افق حالت کج پیدا کرده است و علت این موضوع هم سستی و نشست زمین زیر پی این برج است.

همچنین می‌توانید بخوانید: بادگیرهای یزد، شکوه مهندسی ایرانی

کجی-برج-پیزا-4

سخن نهایی

در تمام این سالیانی که از ساخت برج پیزا می‌گذرد، این برج شاهد جنگ‌ها و حوادث مختلفی بوده است. آمریکایی‌ها در طی جنگ جهانی دوم دست به تخریب و نابودی برج‌های ایتالیا زدند اما برج پیزا از خطر تخریب به دور ماند. در دوره‌ حضور موسیلینی، برای عمود شدن دوباره برج او دستور به بتن ریزی در پای برج را داد که نتیجه‌ای عکس داد و برج بیشتر در سطح زمین فرونشست. سالها پس از این اتفاق به دلیل افزایش خطر ریزش، بازدید از برج ممنوع شد و این برج حدود یک دهه تحت بازسازی و مرمت قرار گرفت. تا کنون روش‌های بسیاری برای راه‌های جلوگیری از فروریزش کامل برج شناخته شده و مهندسان و زمین شناسان در حال تحقیق برای جلوگیری از نابودی این بنای تاریخی هستند.

لوگو مدوسا دکور

محمد دلجو

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *