جستجو

ثبت‌نام

پایدارترین ساختمان خاورمیانه، دفتر مرکزی زیمنس

پایدار ترین ساختمان خاورمیانه05

در سال 2014 بود که دفتر مرکزی زیمنس در خاورمیانه واقع در شهر مصدر که در فاصله 17 کیلومتری جنوب شرقی ابوظبی افتتاح شد. پایدارترین ساختمان خاورمیانه طوری طراحی شده است که این مجموعه چهار طبقه قابلیت خنک کنندگی فضاهای خود بدون استفاده از سیستم تهویه مطبوع را دارد. این ساختمان یکی از اولین مجموعه‌هایی بود که توانست گواهینامه پلاتین LEED را به عنوان استاندارد حوزه تهویه مطبوع و مرجع انتخاب ساختمان‌های سبز ایالات متحده آمریکا دریافت کند. در ادامه با مدوسادکور همراه باشید تا بیشتر با این ساختمان جذاب و دوست‌دار محیط زیست آشنا شوید.

پایدار ترین ساختمان خاورمیانه04

پایدارترین ساختمان خاورمیانه

نمای باله مانندی که از شیشه های وسیع در برابر نورهای خورشیدی محافظت می کند، نور زیاد روز و دمای خنک بیرون، و صرفه جویی در انرژی و مواد به طور تصادفی اتفاق نیفتاده است. ساختمان زیمنس در سال 2014 با مساحت 22800 متر مربع با هدف اینکه به عنوان یک ساختمان پایدار و با هزینه‌ای به همان اندازه‌ای که ساخت یک ساختمان رایج لازم دارد ساخته شد. شرکت زیمنس قصد این را داشت تا یکی از پایدارترین ساختمان‌های جهان را به عنوان دفتر مرکزی خود در امارات به دنیا معرفی کند. ساختمانی که به گواهینامه LEED Platinum دست یافته است.

پایدار ترین ساختمان خاورمیانه03

دلیل دریافت گواهینامه LEED

در توضیح چرایی دریافت این گواهینامه اینطور عنوان شده است که این ساختمان دارای یک طراحی خاص که ترکیبی از دیزاین سنتی و تحلیل پارامتریک که ویژگی‌های لازم را برای ارائه یک حالت مناسب و کارآمد که استفاده از مواد به کار رفته و کربن را به حداقل می‌رساند.

این گواهینامه یک سیستم امتیازی است به صورتی که هر ساختمانی که با معیارهای ساختمان‌های سبز ساخته می‌شوند برای اینکه به عنوان یک پروژه سبز شناخته شوند باید امتیازهای لازم برای دریافت گواهینامه لید را به دست آورند.

پایدار ترین ساختمان 02خاورمیانه

طراحی ساختمان زیمنس

این ساختمان با یک ساختار روتین مستطیل شکل اما به شکلی خاص طراحی شده است. این ساختمان از بادگیرهای سنتی که در معماری سنتی ایران نیز گونه‌های متفاوتی از آن در شهرهای مرکزی کشورمان دیده می‌شود، تشکیل شده است. بادگیرهایی که با ساختارهای سقفی با شکل دقیق که نور طبیعی را به صورت کاملا کنترل شده و استاندارد به درون ساختمان منتقل می‌کند به طوری که از ایجاد گرمای بیش از حد در آب و هوای گرم و بیابانی منطقه جلوگیری می‌کند.

پایدارترین ساختمان خاورمیانه9

پوشش بیرونی پایدارترین ساختمان خاورمیانه، ساختمان مرکزی زیمنس به گونه‌ای طراحی شده است که مانند این است که در ظاهر یک جعبه درون جعبه‌ای دیگر قرار دارد. بخش درونی این جعبه عظیم طوری دیزاین شده است که سرتاسر آن توسط یک عایق بسیار قوی پوشیده شده است که انتقال حرارت از خارج از ساختمان به داخل آن به کمترین حالت ممکن برسد.

پایدار ترین ساختمان خاورمیانه06

در جلوی این عایق قدرتمند و در پیرامون ساختمان زیمنس، یک لایه سبک از آلومینیوم که به نوعی نقش سایه بان را دارد قرار دارد. این لایه آلومینیومی بسیار سبک است و باعث می‌شود که گرمای نور دریافتی از خورشید به حداقل برسد. این اتفاق در حالتی صورت می‌گیرد که نور ورودی به ساختمان در طول روز در بیشترین حالت ممکن قرار خواهد داشت.

پایدارترین ساختمان خاورمیانه5-min

استفاده از این سیستم آلومینیومی در نمای ساختمان باعث شده است که این پره‌های آلومینیومی که نقش سایه بان را دارند، پایدارترین ساختمان خاورمیانه را به یک سیستم پویا و کامل تبدیل کرده است. استفاده از این نوع پوشش برای این ساختمان باعث ایجاد یک زبان معماری قدرتمند شده است. نوع قرارگیری این نما در چهار جهت با توجه به جهت تابش خورشید به هر جهت از این ساختمان متفاوت است که این خود نوعی بلوغ در طراحی این ساختمان را به نمایش می‌گذارد.

این سیستم سایه‌ بان تنها نمونه‌ای از میزان دقت در طراحی است. هندسه هر باله برای به حداکثر رساندن نور روز، کاهش بار مواد، اطمینان از کمترین درصد بهره خورشیدی، و بازتاب گرمای اضافی به دور از شیشه تنظیم شده است، که کاملا خنک است.

این سیستم سازه‌ای پیشگامانه ساختمان، مصالح ساختمانی را تقریباً 60 درصد کاهش داده است و انعطاف‌پذیری زیادی را در هر چهار طبقه اداری ایجاد کرده است که در نتیجه آن امکان سازمان‌دهی مجدد، تغییر یا رشد ساختمان را در آینده فراهم خواهد کرد.

سخن نهایی

دفتر مرکزی زیمنس در شهر مصدر، یک ساختمان پایدار با صرفه جویی 52 درصدی آب و همچنین صرفه جویی 63 درصدی در مصرف برق به عنوان نمادی از ساختمان‌های مدرن و سبز در خاورمیانه خود نمایی می‌کند. دیوید آریل که از شرکای استودیو معماری شپرد رابسون که معماری این پروژه را در اختیار داشت می‌باشد در باره این پروژه گفته است که : ما با اندیشه‌ای زیبایی شناسانه و از پیش تعیین شده به این پروژه فکر نردیم بلکه با طراحی از درون به بیرون با هدف رسیدن به بهترین راه حل برای طراحی پایدار در مقابل شرایط محیطی دست به کار شدیم.

ساخت این پروژه باعث ایجاد رویکردی مبتنی بر فرآیند منجر به ساختاری فوق‌العاده کارآمد از نظر زیست‌محیطی شده است که از نظر تجاری نیز بسیار کارآمد است.

ممنون از همراهی شما با مدوسادکور.

لوگو مدوسا دکور

محمد دلجو

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *