جستجو

ثبت‌نام

خانه بانوی آینه ها در خطر تخریب

جدال برای جلوگیری از تخریب آثار مهم تاریخی همواره یکی از دغدغه‌های مدافعان معماری و آثار تاریخی بوده و هست. این بار با خبر شدیم که قرار است خانه مینر شاهرودی فرمانفرمائیان که یکی از نقاشان و هنرمندان برجسته ایرانی است و به بانوی آینه ها شناخته می‌شود، تخریب شود. در ادامه با مدوسادکور همراه باشید تا بیشتر در مورد این خانه و صاحب هنرمند آن آشنا شوید.

متاسفانه سریال ویران کردن خانه‌های تاریخی طولانیست و قرار نیست به اتمام برسد. سریالی که هر اپیزود و هر فصل آن برای کسانی که برای هویت ملی و تاریخی ایران دل می‌سوزانند ،آه و حسرت به دنبال دارد.

خانه-بانوی-آینه-ها

منیر شاهرودی فرمانفرمائیان

منیر فرمانفرمائیان در تاریخ 16 آذر سال 1301 خورشیدی در شهر قزوین متولد شد. او در سن هشت سالکی به همراه پدرش که به نمایندگی مجلس شورای ملی رسیده بود به تهران سفر کرد و در این شهر ماندنی شد. در دوران حضور آنها در تهران، پدرش به طراحی فرش مشغول بود و خودش نیز از همان دوران کودکی به نقاشی گل علاقه‌مند بود. منیر، از سال 1323 به مدت دو سال در دانشکده هنرهای زیبای تهران مشغول به تحصیل شد. او پس از مدتی به پاریس مهاجرت کرد. بعدها به او لقب هندسه‌گراترین هنرمند ایران را دادند.

خانه-بانوی-آینه-ها-2

منیر فرمانفرماییان خالق سبکی منحصر به فرد در دنیای هنر ،رکورددار حراج تهران  ، ستایش شده ترین زن هنرمند ایرانی در حوزه هنرهای تجسمی در مجامع بین المللی و حراج های کریستیز، ساتبیز و بونامز است.

خانه بانوی آینه ها

ابوالبشر فرمانفرماییان همسر منیر فرمانفرماییان از برادرش عبدالعزیز فرمانفرماییان، خواست خانه ای مدرن شبیه یکی از طرح های فرانک لوید رایت برایش طراحی کند. خانه منیر و ابوالبشر که زمانی در آن زندگی می‌کردند، به نوعی گالری هنرهای دستی ایران بوده است. فرش‌های آویزان و زیورآلات ترکمن و نقاشی‌ها و درها. منیر می‌گفت “گفتم پنج تا در چوبی صفوی با نقش طلایی از قزوین آوردند، برای ناهارخوری که سقفش آینه کاری بود.” در دوران شکوه خانه، کِنِدی‌ها در جشنی مهمان این خانه ارزشمند بودند.

این خانه پس از انقلاب مصادره می شود و معلوم نیست چه بلایی سر برخی عتیقه جات آن آمده است و اکنون قرار است تخریب شود.

سخن نهایی

هر بخش از این میراث فرهنگی، هویت جمعی یک ملت را می سازد که در طول تاریخ، نام “ایران” را به خود گرفته است و هر چه این بخشها، به هر دلیلی نابود شوند، پیوندهای اجتماعی، فرهنگی و تاریخی یک ملت، تضعیف خواهد شد.

امیدواریم که وضعیت میراث تاریخی کشورمان با سرعت بیشتری به سوی بهبودی حرکت کند.

ممنون از همراهی شما با مدوسادکور.

لوگو مدوسا دکور

محمد دلجو

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *