تنها چند روز پس از سالگرد آتش سوزی و فروریزش ساختمان تاریخی پلاسکو اینبار آتش بلای جان ساختمانی دیگر در پایتخت شد. آتش سوزی بیمارستان گاندی خبری بود که بار دیگر نگرانیها را در خصوص ایمنی ساختمانها در تهران را یادآوری کرد و زنگ خطری برای افزایش ایمنی ساختمانهای مهم و پر تردد را به صدا در آورد. در ادامه با مدوسادکور همراه باشید.
در روز پنجشنبه پنجم بهمن ماه 1402 آتش سوزی در بیمارستان گاندی تهران شروع شد. به گفته برخی این آتش سوزی از یکی از آشپزخانهها شروع و سپس به باقی بخشهای ساختمان منتقل شد که در نهایت با همت آتشنشانان مهار شد. افراد حاضر در بیمارستان به سرعت از محیط خارج شده و اطفاء انجام گرفت.
به گفته معاون خدمات شهری شهرداری تهران آتش سوزی در بیمارستان گاندی به دلیل وجود نمای کامپوزیتی که بسیار مستعد آتش سوزی و گسترش آتش است، باعث افزایش شعلهها و گسترش آتش سوزی در ساختمان شده است.
حسین نظری در مورد آتش سوزی شب گذشته در بیمارستان گاندی عنوان کرد که : موضوع مهم این بود که تصاویری که پخش میشد به علت نمای کامپوزیت ساختمان آتشسوزی را بزرگ جلوه میداد. با این حال این آتش سوزی یک حریق عادی بود.» او در ادامه گفت: « تانکر آب به اندازه کافی داشتیم و نردبانها هم در محل بودند. تنها مشکلی که وجود داشت این بود که در ضلع غربی این محل، ساختمانی وجود داشت که دسترسی آتشنشانان را برای اطفاء حریق سخت میکرد.» به گفته وی این حریق بدون داشتن خسارت جانی مهار شد.
پیشگیری از آتش سوزی بیمارستان گاندی
هر زمان که اتفاقات تلخ اینچنین در جای جای پایتخت اتفاق میافتد، این سوال پیش میآید که چرا پیش از وقوع حادثه از اتفاق آن جلوگیری نمیشود. در این خصوص مهدی خسروانی، مدیر بحران منطقه ۶ شهرداری تهران گفته است که ساختمانهای ۴۰ بیمارستان در این منطقه ناایمن هستند و تاکنون سه بار اخطار ایمنی دریافت کردهاند. آقای خسروانی بیمارستانها را ساختمانهای پر تردد خوانده و گفته که مدیریت بحران ایمنی این ساختمانها از اهمیت زیاد برخوردار است. در مورد آتش سوزی بیمارستان گاندی و پیش گیریهای مربوطه عنوان کرد که در بازدیدهای متعدد از این بیمارستان اخطارهای لازم صادر شده و سه جلسه هم با مدیریت این بیمارستان داشتهاست.
او افزوده که در آخرین نشست با مدیر بیمارستانهای این منطقه که با حضور مدیر بیمارستان گاندی برگزار شد، مسئولان این بیمارستانها مجاب شدند که در آتشنشانی تشکیل پرونده دهند.
سخنگوی سازمان آتشنشانی تهران هم در مورد آتش سوزی بیمارستان گاندی به این موضوع اشاره کرد که تا کنون 5 بار به مقامات شهرداری در مورد ناامنی بیمارستان گاندی در مقابله با آتش سوزی هشدار دادهایم.
امیدواریم که ساختمانهای پایتخت روز به روز به استانداردهای ایمنی جهانی نزدیکتر شوند و کمتر شاهد چنین اتفاقاتی باشیم.
هتل بیمارستان گاندی
بیمارستان گاندی یکی از مجهزترین مراکز درمانی در ایران است که در سال 1387 بنا نهاده شد.هتل بیمارستان گاندی بر اساس استانداردهای نوین جهانی در حیطه سلامت و هتلداری فعالیت کرده و جزء بیمارستانهای خصوصی درجه یک طبقهبندی میشود.هتل بیمارستان گاندی با مساحتی بالغ بر 32000مترمربع شامل مجموعه بیمارستانی در 17طبقه و 21 هتل احداث شده و دارای 100 تخت بستری، 40 تخت بخشهای ویژه، 17 اتاق عمل و100سوئیت اقامتی جهت اسکان بیماران یا همراهان آنها است.
نام این بیمارستان با برگزاری جشنهای تولد برای نوزادان و دیزاینهای لاکچری و خاص در تاریخ رند ۹۹/۹/۹ در فضای مجازی پربازدید شده بود.