جستجو

ثبت‌نام

نورپردازی مناسب برای دکوراسیون داخلی خانه

نورپردازی مناسب و انواع آن در دکوراسیون داخلی

نورپردازی مناسب برای دکوراسیون داخلی خانه یکی از مهمترین بخش های طراحی دکوراسیون داخلی به حساب می‌آید. وقتی از نورپردازی حرف می‌زنیم منظورمان طراحی و چیدمان دقیق و درست منابع نور برای خلق فضای دکوراتیو مورد نظرمان است. در واقع نور یکی از عناصر بسیار موثر در طراحی دکوراسیون داخلی است که معمولا نادیده گرفته می‌شود. وسایل روشنایی به کار رفته در خانه، علاوه بر اینکه استایل و سبک خاصی به منزل شما می دهند، حس امنیت و راحتی را نیز بالا می برد. نورپردازی خانه، دقیقا مانند انتخاب رنگ، اندازه ی اتاق، انتخاب جنس و طرح وسایل مهم است و مکمل طراحی داخلی به حساب می‌آید.

هیچ چیزی به اندازه یک نورپردازی نادرست نمی‌تواند باعث ایجاد حس ناراحتی در خانه شما شود. با نورپردازی می‌توانید جو و مدل اتاق را به هر شکلی که می‌خواهید دربیاورید. استفاده ی خلاقانه از نورپردازی های مختلف، خانه ی شما را به یک ویترین زیبا تبدیل می کند. نورپردازی مناسب هم با استفاده از نور مصنوعی و هم با استفاده از نور طبیعی قابل ایجاد است. در این مقاله با مدوسا دکور همراه باشید تا با نورپردازی مناسب و انواع آن در دکوراسیون داخلی آشنا شوید

انواع نورپردازی مناسب برای دکوراسیون خانه

به طور کلی نور در دکوراسیون داخلی به دو بخش طبیعی و مصنوعی دسته بندی می‌شود که نور های مصنوعی را می‌توان به بخش های زیر تقسیم بندی کرد.

نورپردازی عمومی (برای روشنایی کلی فضا)­

نورپردازی وظیفه‌ای (روشن کردن سطح کار)

نورپردازی تاکیدی (تاکید روی یک شی‌ء یا بخش خاص)

نورپردازی تزئینی یا دکوراتیو

نور پردازی طبیعی در دکوراسیون منزل

یکی از مهمترین خصوصیاتی که یک خوانه می‌تواند داشته باشد، توانایی استفاده از نور طبیعی به وسیله وجود پنجراه های بزرگ و نورگیرهای متنوع در دیوارها و سقف خانه می‌باشد. با استفاده از این فضاها در طول روز می‌توانید از نور خورشید حداکثر بهره را ببرید. استفاده از نورپردازی طبیعی تا حد زیادی در ایجاد انگیزه و درمان افسردگی افراد نیز موثر است، اما توجه داشته باشید که تقریبا حدود هشت الی دوازده ساعت امکان استفاده از نور طبیعی را دارید و برای تاریکی شب باید از نور های مصنوعی استفاده کنید.

به طور کلی درون خانه فضاهای جنوبی به میزان قابل توجه از تابش مستقیم نور خورشید و گرمای آن بهره می برند، هر چند در طول روز کیفیت نور در ساعات مختلف متفاوت است اما در مقایسه با فضاهای شمالی همواره روشن تر و گرم تر هستند.

نورپردازی طبیعی

نورپردازی مصنوعی

همانطور که گفته شد استفاده از نور طبیعی به عنوان یک منبع دائمی برای نورپردازی امکان پذیر نیست به همین دلیل استفاده از لامپ های داخلی به عنوان نور مصنوعی در نورپردازی داخلی از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. نور پردازی مصنوعی شامل انواع متفاوتی است که هر یک از آنها برای اهداف خاصی مورد استفاده قرار می‌گیرند که در ادامه به بررسی آنها می‌پردازیم.

نورپردازی عمومی

اولین و فراگیر ترین گونه نورپردازی مصنوعی داخلی نورپردازی عمومیست.این نوع نورپردازی درخشش و جلوه ی کلی فضا را بهبود می بخشد. نورپردازی عمومی همانطور که از نامش پیداست نور را به طور یکسان در فضا پراکنده می‌کند. نورپردازی عمومی یا محیطی، روشنایی محدوده فضای کار را تامین نمی کند اما بیشتر نوری را ایجاد می کند که امکان حرکت در داخل فضا و تشخیص بصری اولیه را فراهم می آورد. تابش ملایم مورد نیاز این نوع نورپردازی با استفاده از هالوژن توکار سقفی، لامپ توکار، دیوارکوب و یا لوستر و آویز سقفی برای سقف های بلند قابل تامین است.

نورپردازی عمومی

نورپردازی وظیفه ای

در بعضی مواقع لازم می‌شود که برای انجام کاری نیاز به متمرکز کردن نور می‌باشد. بسیاری از کارها مثل خواندن کتاب، کارکردن روی یک میز تحریر یا میز غذا در نور پردازی عمومی خسته کننده خواهد بود. برای تامین نور در محلی که کار صورت می گیرد، بایستی نورپردازی انجام شود که به اسم نورپردازی وظیفه ای شناخته می شود. در طراحی دکوراسیون داخلی در جاهایی که فعالیت به خصوصی در حال انجام است علاوه بر نورپردازی عمومی نورپردازی وظیفع ای هم لازم است تا نور مورد نیاز برای انجام فعالیت مورد نظر تامین شود.

نورپردازی وظیفه ای

نورپردازی تاکیدی

دسته دیگری از نورپردازی ها نور هایی هستند که هدف شان هدایت دید به سمت نقاط کانونی است، این نور ها نورهای نقطه ای یا تاکیدی نام دارند. نحوه نورپردازی تاکیدی به گونه ای است که فضایی فریبنده ایجاد می کند و احساس تاثیرگذاری و اهمیت تصاویری که به نمایش گذاشته شده اند را تداعی می کند. از نور تاکیدی می‌توان در محل های مختلفی استفداه کرد. برای مثالمی‌توانید از نور تاکیدی در کارهای هنری، نمایش قفسه کتاب، تکه ای از مبلمان، کلکسیون ها و بخش هایی از معماری خانه تان استفاده کنید.

نورپردازی تزئینی

نورپردازی تزئینی یا دکوراتیو در واقع بیشتر جنبه هنری دارد. از این نوع نورپردازی بیشتر برای خلق یک اثر هنری استفاده می‌شود. هدف از به کارگیری نورپردازی تزئینی جلب توجه کاربر و تزئین و آراستن فضا می باشد و نقش فوق العاده مهمی در طراحی داخلی و پرداختن محیط ایفا می کند. این نوع نورپردازی به عنوان یک اثر هنری توجه مخاطب را به خود جلب می‌کند. نورهای مخفی در حاشیه سقف یا منابع نوری که خود یک اثر هنری هستند یا نورهایی مثل شمع از انواع این نور محسوب می شوند.

نورپردازی تزئینی

نورپردازی هوشمند

امروزه با توجه به پیشرفت علم و تکنولوژی و تاثیر آن بر بسیاری از شیوه های طراحی دکوراسیون امکان استفاده از نورپردازی هوشمند به وجود آمده است. سیستم روشنایی هوشمند این امکان را برای ساکنین فراهم می کند تا با استفاده از نرم افزار نصب شده بر روی گوشی موبایل یا لب تاپ بتوانند روشنایی ساختمان را کنترل کنند. این سیستم ها توانایی تغییر شدت و حتی نور لامپ را نیز دارند. یکی دیگر از مزایای این شیوه نورپردازی بهینه سازی مصرف انرژی در ساختمان می‌باشد که از نظر اقتصادی بسیار مقرون بصرفه است.

در سیستم هوشمند به منظور کنترل نور لامپ های مختلف از جمله لامپ هالوژن، لامپ ال ای دی، لامپ فلورسنت و لامپ رشته ای از دیمر استفاده می شود.

نورپردازی هوشمند

سخن نهایی

نورپردازی تکه مهمی از پازل طراحی دکوراسیون داخلیست که اگر نسبت به آن کم توجهی صورت گیرد باعث ایجاد مشکلات فراوانی در زیبایی خانه شما خواهد شد. در این مقاله با شما در مورد شیوه ها و روش های متفاوت نورپردازی سخن گفتیم. امیدواریم که این مطالب به شما در طراحی نورپردازی مناسب به شما کمک کند. ممنون که با مدوسادکور همراه بودید.

لوگو مدوسا دکور

محمد دلجو

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *