جستجو

ثبت‌نام

نحوه نگهداری‌ گیاه بن‌سای، درخت کوچک

در خانه درخت پرورش دهید، نحوه نگهداری‌ گیاه بن‌سای

نگهداری گیاهان در آپارتمان رفته رفته سرعت بیشتری می‌گیرد و هر ساله گیاهان جذابی روی بورس می‌آیند. یکی از جذاب ترین گیاهانی که اخیرا بسیار در خانه‌های ایرانی دیده می‌شود، گیاه بن‌سای است. در این مقاله می‌خواهیم با شما در مورد نحوه نگهداری بن‌سای سخن بگوییم. در ابتدا به شناخت این درختچه مینیاتوری و سپس به نحوه نگهداری صحیح از آن می‌پردازیم. با مدوسادکور همراه باشید.

بن‌سای ها گروهی از درختان مینیاتوری هستند. این گیاهان درواقع همان گیاهان عادی هستند که با یک روش خاص ریشه‌ها و ساقه‌هایشان کوتاه شده و در گلدانی ظرف‌ مانند کاشته می‌شوند. در ادامه این گیاهان را با هرس کردن مداوم سر و شکل می‌دهند.

گیاه بن‌سای

بن‌سای یا درخت ریزه ژاپنی نوعی از هنر سنتی ژاپنی برای پرورش گیاهانی است که در آن کیاه در اندازه کوچک ایجاد می‌شود. البته مثل بسیاری دیگر از سنت‌های ژاپنی این سنت هم ریشه در چین دارد. نحوه ایجاد گیاه بن‌سای اینگونه است که یک گیاه چوبی را در حین رشد طوری دستکاری می‌کنند که درخت کوچک در خطوط ساده باقی مانده و ویژگی‌های اساسی یک نمونه طبیعی و کاملاً رشد یافته را به نمایش می‌گذارد. شروع پرورش با یک شاخه، نهال و یا یک برش از یک درخت می‌باشد.

گیاه بن‌سای

محل نگهداری گیاه بن‌سای

اگر قصد نگهداری گیاه بن‌سای در درون خانه خود را دارید، با توجه به اینکه این گیاه به نور متوسط احتیاج دارد بهتر است آن را درکنار پنجره‌ای رو به جنوب قرار دهید. پنجره‌های جهت غرب و شرق اولویت‌های بعدی برای نگهداری گیاه بن‌سای هستند. اگر مجبور شدید که بن‌سای را در کنار پنجره شمالی قرار دهید باید از نور مصنوعی در کنار نور طبیعی استفاده کنید.

محل نگهداری گیاه بن‌سای

در صورتی که در محل زندگی شما دمای هوا در شب از چهار درجه سانتیگراد کمتر نمی‌شود می‌توانید بن‌سای را در حیاط یا تراس بگذارید. اگر این گیاه را در حیاط و بالکن نگهداری می‌کنید آن را طوری قرار دهید که در معرض آفتاب صبحگاهی قرار بگیرد و عصر را در سایه استراحت کند.

خاک مناسب برای نگهداری گیاه بن‌سای

یکی از موارد مهم که در نگهداری این گیاه باید به آن توجه کنید انتخاب خاک مناسب برای این گیاه است. خاک این درختچه‌ها باید زهکشی خوبی داشته باشد تا بتواند با سرعت مناسبی آب اضافه را خارج کند. بهتر است که این خاک ذرات درشت دانه هم داشته باشد تا ضمن نگهداری آب به میزان مناسب، هوا درون خاک جریان داشته باشد و اکسیژن به ریشه گیاه برسد.

خاک مناسب برای نگهداری گیاه بن‌سای

زمان تعویض خاک گیاه بن‌سای

زمانی که ریشه گیاه کل فضای گلدان را پر کند باید گلدان آن را عوض کنید و به آن مقدار خاک اضافه کنید. ضمنا زملنی دست به تغییر کل خاک بزنید که خاک به طور کلی ضعیف شده باشد.

نحوه کوددهی به گیاه بن‌سای

اگر می‌خواهید که گیاه شما همواره سالم بماند باید به آن کود بدهید. با توجه به اینکه این گیاه با مقدار کمی خاک رشد می‌کند بهتر است که به طور مرتب به آن کود داده شود. اوایل بهار تا اواسط پاییز زمان مناسبی برای کود دادن به بن‌سای است. ماهی یکبار کود دادن به بن‌سای در این زمان کافی است. تقریبا هر نوع کود عمومی مخصوص گیاهان برای بن‌سای مناسب است. فقط توجه کنید که بهتر است کود را دو برابر رقیق‌تر کنید.

نحوه کوددهی به گیاه بن‌سای

نحوه آبیاری گیاه بن‌سای

آبیاری این گیاه بسیار مهم است. این گیاه هرگز نباید تشنه بماند. نحوه و میزان آبیاری بسته به نوع گیاه و محل نگهداری آن و همچنین جنس خاک آن متفاوت است. بهتر است در مورد میزان آب مناسب برای نوع بن‌سای خود تحقیق کنید.

اما چطور به بن‌سای خود آب بدهیم؟ یکی از روش‌های مناسب این است که به‌آرامی آب را در گلدان بریزید تا همه‌ی سطح خاک گلدان را بپوشاند و خاک گلدان را جا‌به‌جا نکند. این کار را تا زمانی ادامه بدهید که آب اضافی از زیر گلدان خارج شود.

یکی دیگر از روش‌ها این است که هر زمانی که خاک بن‌سای خشک شد، گلدان را در ظرف بزرگی پر از آب بگذارید به طوری که آب تمام سطح گلدان را بپوشاند و به گیاه نرسد. پس از مدتی وقتی دیگر حبابی در آب مشاهده نشد، بن‌سای را از آب خارج کنید.

نحوه آبیاری گیاه بن‌سای

میزان رطوبت گیاه بن‌سای

حفظ رطوبت برای این گیاه بسیار مهم است. رطوبت برای این گیاه خصوصا در فصل زمستان بسیار مهم است. شما می‌توانید برای تامین رطوبت از روش جزیره استفاده کنید. برای درست کردن جزیره می‌توانید در یک سینی یا ظرف کم‌عمقی که بزرگ‌تر از اندازه بن سای است، یک یا چند لایه سنگ کوچک بریزید، به‌طوری‌که تمامی سطح سینی را بپوشاند و روی آن آب بریزید. حالا می‌توانید گلدان بن‌سای را روی آن قرار دهید.

نحوه هرس کردن گیاه بن‌سای

هرس کردن بن‌سای یک کار تخصصی است. این کار نیاز به ظرافت و خلاقیت خاصی دارد. هدف از هرس کردن بن‌سای، شکل دادن به آن یا حفظ شکل قبلی‌اش است. به‌علاوه اینکه هرس کردن شاخه‌های بالایی گیاه باعث رشد شاخه‌های اطراف گیاه و پرشدن آن نیز خواهد شد. توجه داشته باشید که برای هرس حتما از قیچی‌های استریل شده و مخصوص هرس بن‌سای استفاده کنید.

نحوه هرس کردن گیاه بن‌سای

انواع گونه‌های گیاه بن‌سای

این گیاه دسته بندی‌های مختلفی دارد. بن‌سای را بر اساس ظاهرش به پنج دسته تقسیم می‌کنند.

بن‌سای نیمه آبشاری

بن‌سای آبشاری

بن‌سای اریب

بن‌سای قائم منظم

بن‌سای قائم نامنظم

به طور کلی بن‌سای گونه های متفاوتی دارد که هریک خاصیت و ویژگی‌های خاص خود را دارند. بن‌سای انگور، بن‌سای شفلرا، بن‌سای انجیر، بن‌سای جنسینگ، بن‌سای افرا، بن‌سای شمشاد، بن‌سای نارون، بن‌سای کاج، بن‌سای کراسولا یا خرفه، بن‌سای انار، بن‌سای ادینوم، بن‌سای گل کاغذی، بن‌سای بنجامین، بن‌سای افرا قرمز و بن‌سای بلوط از جمله انواع این گیاه هستند.

انواع گونه‌های گیاه بن‌سای

سخن نهایی

در این مقاله با شما در مورد گیاه بن‌سای با شما سخن گفتیم. اینطور گفتیم که بن‌سای یک هنر است. در مورد نحوه نگهداری، نوع خاک، نحوه آبیاری و دیگر ویژگی‌های پرورش گیاه صحبت کردیم و با انواع مختلفی از این گیاه آشنا شدیم. امیدواریم که این مقاله به شما در نگهداری گیاه بن‌سای به بهترین شکل ممکن کمک کرده باشد و شما بتوانید از این گیاه مینیاتوری و زیبا در خانه خود نگهداری کنید. ممنون از همراهی شما با مدوسادکور.

لوگو مدوسا دکور

محمد دلجو

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *