جستجو

ثبت‌نام

نکاتی مهم برای مراقبت و رشد بامبو، گیاهی شگفت‌انگیز

نکاتی مهم برای مراقبت و رشد بامبو، گیاهی شگفت‌انگیز

بامبو یکی از گیاهان مناسب برای آپارتمان است که همواره سبز و پایاست. نگهداری و حفظ گیاه بامبو در آپارتمان بسیار کار راحتی است به طوری که گاها خشک کردن این گیاه سخت تر از نگهداری آن است. همین مسئله یعنی نگهداری آسان باعث شده است که گیاه به بامبو گیاهی پرطرفدار در بین افرادی که قصد نگهداری گیاه در آپارتمان خود را دارند تبدیل شده است. سال های بسیاری است که گیاه بامبو با ظاهر جذاب خود توانسته محبوبیت بالایی به دست آورد، به طوری که در اغلب خانه‌ها در یک گلدان شیشه‌ای دیده می‌شود در این مقاله با مدوسا دکور همراه باشید تا با این گیاه شگفت انگیز و نحوه نگهداری هرچه بهتر آن آشنا شوید.

معرفی گیاه بامبو

بامبو گیاهی از خانواده مارچوبگان می‌باشد. این گیاه از گیاهان بومی آفریقای مرکزی و شرق آسیا است. کشور هایی مانند کامرون چین و تایوان از تولیدکنندگان و صادر کنندگان بامبو هستند. همچنین در فرهنگ شرقی و فنگ شویی گیاه بامبو در حدود بیش از هزاران سال است که نماد خوش شانسی، سعادت و شادمانیست. نام علمی این گیاه دراسینا ساندریانا (dracaena sanderiana) است؛ ولی با نام‌های دیگری از جمله  گیاه روبانی یا نواری (Ribbon Plant) ، خیزران خوش‌یمن و حتی گیاه خوش‌شانسی (Lucky Bamboo) نیز شناخته می‌شود.

نگهداری از این گیاه بسیار سهل و ساده است. بامبو را هم می‌توان در آب نگهداری کرد هم در خاک، به‌عبارت دیگر این گیاه هم می‌تواند در گلدان پر از آب زندگی کند، هم گلدانی که از خاک مناسب آن پر شده باشد.

گیاه بامبو 0

انواع بامبو

بامبو مانند سایر گونه های گیاهی انواع بسیاری دارد. گیاه بامبو شامل بیش از 115 جنس و 1400 گونه می‌باشد. در بین این گونه های متفاوت برخی از آنها مناسب برای رشد در فضای آزاد و برخی دیگر مناسب برای نگهداری در فضای بسته هستند. برخی از انواع و دسته بندی های گیاه بامبو به صورت زیر می‌باشد:

بامبوی جوانه

بامبوی برگ سبز

بامبوی طلایی

بامبوی ابلق

پیچ فنری

پیچ O شکل

انواع گیاه بامبو

روش های شکل دهی به گیاه بامبو

یکی دیگر از دلایل محبوبیت گیاه بامبو این است که این گیاه قابلیت این را دارد که به شکل دلخواه ما در بیاید و به رشد خود ادامه دهد. شما می‌توانید با استفاده از دست، قالب و یا حتی لامپ های رشد گیاه با استفاده از خاصیت نورگرایی، گیاه خود را شکل دهید. دو مورد از شکل‌های محبوب در گیاه بامبو مدل پیچشی (که معمولاً با استفاده از نورگرایی ایجاد می‌شود) و مدل بافتنی (که با استفاده از دست یا قالب و گره‌زدن آن‌ها ایجاد می‌شود) است.

روش های نگهداری گیاه بامبو

همانطور که بارها در این مقاله به آن اشاره شد نگهداری از گیاه بامبو کار راحتی است. به همین دلیل نگهداری از بامبو در خانه، محیط کار و هر محیط بسته دیگری قابل انجام است. بامبو هم در آب نگهداری می‌شود هم در خاک. اما توجه داشه باشید که اگر گیاه بامبو را در آب نگهداری می‌کنید باید هر هفته آب آن را عوض کنید و داخل تنگ آن سنگ یا سنگریزه‌هایی بریزید تا گلدان بتواند وزن گیاه را تحمل کند و سقوط نکند.

در ضمن توجه داشته باشید که گیاه بامبو در خاک طول عمر بیشتری خواهد داشت و در صورتی که گیاه بامبو را در خاک نگهداری می‌کنید، باید خاک این گیاه را مرطوب نگه دارید و از خشک نگه داشتن خاک یا غرقاب کردن آن خودداری کنید.

گیاه بامبو 1

نور مناسب

به طور کلی بامبو نیاز به نور زیاد ندارد و می‌تواند با سطح متوسط نور غیر مستقیم به بهترین نحو رشد کند. این گیاه کاملا آپارتمانی است و بهترین نور برای آن نوری است که در فاصله حدود 3 متر از پنجره ای که جلوی آن پرده کشیده شده می‌‍‌باشد. نور مستقیم برای گیاه بیش از حد قوی است و باعث می شود که رنگ برگ‌های آن، قهوه‌ای شود. بهتر است بامبو را همیشه در خانه نگهداری کنید. . نور مستقیم آفتاب برای این گیاه زیان آور است.

نحوه آبیاری گیاه بامبو

برای گیاه بامبو بهتر است از آب معدنی یا تصفیه شده استفاده کنید. توجه کنید که از آب شیرین استفاده نکنید، به دلیل اینکه این آب حاوی کلر است و باعث می‌شود نوک برگهای گیاه تغیرر رنگ دهد و قهوه ای شود. همچنین استفاده از آب شور و آبی که کلسیم و منیزیم اضافی دارد، در روند رشد این گیاه اختلالاتی از جمله ایجاد رنگ زرد و قهوه‌ای در لبه برگ‌ها به وجود می‌آورد. اگر ترجیح شما نگهداری از گیاه در آب است مواظب باشید که تمام ریشه در آب باشد و خارج نشود.

در ضمن هر 7 الی 10 روز یکبار باید آب گیاه را عوض کنید. شما می‌توانید آب لوله‌کشی هم برای این گیاه استفاده کنید، به‌شرطی که سطح کلر آب زیاد نباشد. برای محکم کاری می‌توانید آب را برای دوازده ساعت در ظرفی جدا نگه دارید تا کلر آن ته‌نشین شود. بامبو گیاهی است که هم از طریق ریشه و هم از طریق برگ تغذیه می‌کند. با پاشیدن آب روی آن در واقع شما به دو روش، مواد غذایی را به گیاه تزریق کرده‌اید.

نحوه آبیاری گیاه بامبو

دما و رطوبت مناسب برای نگهداری از بامبو

با توجه به شرایط بومی که گیاه بامبو دارد، دمای مناسب برای حفظ این گیاه دمایی بین 18 تا 23 درجه می‌باشد. در ضمن توجه داشته باشید که هرگز این گیاه را در فضاهای خیلی سرد مثل قرارگیری در معرض باد شدیدو یا در فضاهای خیلی گرم قرار ندهید. در مورد رطوبت هم رطوبت متوسط محیط و آب بخار شده از گلدان برای این گیاه کافی است.

نحوه نگهداری بامبو در خاک

اگر برای نگهداری از بامبو ترجیح می‌دهید بامبوی شما در خاک زندگی کند، خاکی غنی با زهکشی عالی برای آن تهیه کنید و خاک آن را همیشه مرطوب نگه دارید. بامبو فقط در خاک های مخصوص می‌تواند زندگی کند، رشد بامبو در خاک نسبت به زمانی که ریشه های آن در آب هستند بیشتر است.

گیاه بامبو

سخن نهایی

گیاه شانس یا همان گیاه بامبو یکی از بهترین گزینه ها برای نگهداری در محیط خانه و یا محل کار شما باشد. در این مقاله با شما با روش های نگهداری هرچه بهتر گیاه بامبو سخن گفتیم. امیدواریم که این مقاله به شما در نگهداری و حفظ گیاهتان کمک کرده باشد، ممنون که با مدوسادکور همراه بودید.

لوگو مدوسا دکور

محمد دلجو

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *