دیزاین اتاق خواب برای افراد مختلف یکی از کارهای سخت به شمار میرود. تفاوتی نمیکند که شما بخواهید از طراح کمک بگیرید یا خودتان به تنهایی این کار را انجام دهید. در هر صورت کار سخت و ترسناکی به حساب میآید. در این مقاله میخواهیم به شما در مورد دیزاین اتاق خواب خود صحبت کنیم و میخواهیم در 12 مرحله به شما بگوییم که چطور میتوانید به راحتی این کار را انجام دهید. البته مواردی که در ادامه عنوان میشود برای شروع طراحی هر فضایی در خانه موثر است. پس اگر میخواهید اتاق خواب و دیگر فضاهای خانه را خودتان دیزاین کنید، با مدوسادکور همراه باشید.
1- حس و حالتان را انتخاب کنید
پیش از هر چیزی شما نیاز دارید که حس و حال مناسب را برای فضای خود انتخاب کنید. دیزاین اتاق خواب نیازمند این است که یک فضای آرام و به دور از استرس را برای شما ایجاد کند. خواستهای که شما از حس و حال اتاق خواب دارید، میتواند در انتخاب رنگ و مبلمان مورد نظرتان موثر باشد. شما ممکن است به ایجاد فضایی گرم و دوستانه علاقه داشته باشید و یا بخواهید آرامش را در لحظه به لحظه حضور در اتاق خواب خواب خود تجربه کنید. هر یک از این حالات رنگ مناسب خود را احتیاج دارد.
2- از فضای اطراف الهام بگیرید
شما باید از وبسایتها مجلات و صفحات مورد علاقه خود در حوزه طراحی داخلی کمک بگیرید و علایق خود را در آنها پیدا کنید. همانطور که تا الآن متوجه شدهاید، پیاده کردن علایقتان در طراحی داخلی بسیار مهم و ضروری است. شما میتوانید از فضاهای مورد علاقهتان در طبیعت نیز استفاده کنید. اگر فضایی که قصد دیزاین آن را دارید فضای مشترکی است، از افراد دیگر حاضر در اتاق کمک بگیرید.
3- با واقعیت رو به رو شوید
رویاپردازی در طراحی داخلی بسیار کار مفید و با ارزشی به حساب میآید. اما نباید بیش از حد در رویاهایتان فرو بروید. به جای تلاش برای ساختن چشم انداز دیزاین اتاق خواب خود، واقع بین باشید فضای خود را طوری طراحی کنید که اکنون برای زندگی به آن نیاز دارید.
4- با مرتب کردن شروع کنید
اگر قصد دیزاین اتاق خواب خود را دارید، با حذف وسایل اضافی از اتاق خواب کار خود را شروع کنید. قرار نیست شروع کارتان پر هزینه صورت بگیرد. مرتب کردن وسایل و دور و برتان میتواند خیلی موثر باشد. پس از مرتب کردن، باید وسایل اضافی را دور بریزید. هرچقدر بهینه تر باشید، فضای بیشتری را برای دیزاین اتاق خواب در اختیار خواهید داشت. پس دست به کار شوید و اتاق را از وسایل بیهوده خالی کنید.
5- دست به قلم شوید و برنامه ریزی کنید
پس از اینکه اتاق خود را مرتب کردید و وسایل اضافه را کنار گذاشتید، حالا وقت این است که یک طرح شماتیک از پلان اتاق خودتان را روی کاغذ رسم کنید. نیاز نیست زیاد فنی عمل کنید. با استفاده از این کار شما درک بهتری از فضای در اختیارتان خواهید داشت و راحتتر میتوانید مبلمان مناسب خود را انتخاب کنید.
6- در مورد پالت رنگ مناسب تصمیم بگیرید
انتخاب یک پالت رنگی مناسب در این مرحله بسیار مهم و ضروری است. حالا که اتاق مرتب است و شماتیکی از فضا و پلان را در اختیار دارید، باید یک رنگ زمینه یا یک پالت رنگی مناسب انتخاب کنید. فرقی نمیکند که شما یک پالت رنگی گرم را انتخاب کنید یا به سمت رنگهای خنثیتر بروید، در هر صورت انتخاب رنگ در این مرحله دیزاین اتاق خواب ذهن شما را برای ادامه مسیر منسجمتر خواهد کرد. انتخاب ترکیبی از رنگها در این مرحله بسیار برای اتاق شما مناسب خواهد بود.
7- بازسازی کنید نه نوسازی
پیش از شروع طراحی، سعی کنید با تغییرات کم هزینه شروع کنید. به طور کلی تغییرات کلی و بهم زدن کل فضا هم هزینه زیادی خواهد داشت و انجام یکسری تغییرات کوچک میتواند از هدر رفت هزینه و وقت زیاد جلوگیری خواهد کرد. شما میتوانید با تغییر کفپوش و یا استفاده از کاغذ دیواری با یک الگوی مناسب، استفاده کنید و با کمترین هزینه تغییرات بزرگی ایجاد کنید.
8- به کیفیت وسایل اصلی توجه کنید
همواره وسایلی وجود دارد که پر کاربرد و پر استفاده هستند. به این موضوع توجه کنید که وسایل پرکاربردتان باید بارها و بارها مورد استفاده قرار گیرد پس از وسایل با کیفیتی استفاده کنید که تعویض مداوم آنها برای شما هزینه اضافی نداشته باشد. تخت و صندلی کاری شما قطعا از جمله لوازمی هستند که در اتاق خواب شما بسیار موثر خواهند بود.
9- مبلمان فرعی را برگزینید
در دیزاین اتاق خواب، پس از اینکه مبلمان و تخت شخصی خود را انتخاب کردید، باید به سراغ مبلمانی به عنوان مبلمان مکمل که ممکن است دوستانتان روی آن بنشینند بروید یا در طراحی اتاق نشیمن میز و صندلیهایی برای نوشیدن چایی انتخاب کنید. این وسایل و مبلمان را طوری انتخاب کنید که تضاد را در فضا ایجاد کند و شکل زیبایی به محیط بدهد.
10- فرش، پرده و دیگر جزئیات را اضافه کنید
پس از اینکه با انتخاب رنگ مناسب و مبلمان اصلی و فرعی خود را انتخاب کردید. حالا وقت انتخاب فرش متناسب با پالت رنگی اتاق شماست. در کنار فرش، پرده خوش رنگ و همسو با دیزاین اتاق خواب خود را انتخاب کنید. استفاده از قفسهها و کتابخانه را هم از یاد نبرید اکنون زمان مناسبی برای اضافه کردن آنهاست.
11- نورپردازی دیزاین اتاق خواب
یکی از مهمترین بخشهای دیزاین اتاق خواب و دیگر بخشهای خانه اتاق خواب است. استفاده از نور طبیعی را در طول روز به حداکثر برسانید و برای عصر و شب، به ترتیب لایههای نوری اضافه کنید. از نورپردازی کاربردی گرفته تا چراغهای رومیزی گرم محیطی یا دیوارکوبها، تا نورپردازی آویز مجسمهای که به عنوان دکور عمل میکنند. همه آنها بسیار مفید و کاربردی هستند. حتماً هر چهار گوشه اتاق را روشن کنید تا از ایجاد سایه جلوگیری کنید.
12- از اکسسوریهای مختلف استفاده کنید
حالا که در دیزاین اتاق خواب خود به حد بالایی رسیدهاید، میتوانید از لوازم جانبی مختلفی برای دیزاین بهتر و بیشتر بهره بگیرید. آثار هنری، عکسها یا آینههای تزئینی را انتخاب کرده و آویزان کنید و یا از گلدانها و مجسمهها برای زیباتر کردن فضا کمک بگیرید.
سخن نهایی
دیزاین اتاق خواب و یا هر فضای دیگری در خانه ممکن است در ابتدا سخت به نظر برسد. اما دیدیم که فقط کافیست اندکی به علایق خود سر و شکل بدهیم و با کمی خلاقیت دیزاین را شروع کنیم. در این مقاله با شما در مورد 12 مرحلهی دیزاین اتاق خواب سخن گفتیم. امیدواریم که این مطلب برای شما بسیار مفید بوده باشد. ممنون از همراهی شما با مدوسادکور.