استفاده از رنگهای مختلف در دکوراسیون داخلی خانه باعث افزایش زیبایی و ایجاد تاثیر روحی مثبت روی افراد میشود. افراد همواره به دنبال ایجاد تغییرات اساسی در خانه خود هستند و تغییر رنگ خانه یکی از ارزانترین و در عین حال سادهترین راه تغییر دکوراسیون خانه میباشد. دکوراسیون خانه به رنگ بنفش میتواند انتخابی جذاب و البته عجیب باشد چرا که انتخاب رنگهایی مثل بنفش میتواند موجب ایجاد فضایی خسته کننده شود. در این مقاله میخواهیم در مورد ویژگیها، کاربردها و تاثیرات رنگ بنفش و به طور کلی دکوراسیون خانه به رنگ بنفش با شما سخن بگوییم. با مدوسادکور همراه باشید.
بنفش و طیفهای مختلف آن
رنگ بنفش یک رنگ میان سه رنگ ثانویه است که از ترکیب رنگهای اصلی آبی و قرمز به دست میآید، یک رنگ سرد و معتدل محسوب میشود و اولین رنگ ثانویه ساخته شده توسط انسان است. رنگ بنفش انواع مختلفی دارد. نیلی کمرنگ، بادمجانی روشن، یاسی، ارکیده، آبی فولادی، مخملی، آبی دودی، سرخابی روشن، ارغوانی، ارکیده سیر، آبی بنفش سیر و بنفش کدر از دسته رنگهای بنفش هستند که اصولاً با نام رنگ بنفش از آنها یاد میشود.گلهای زنبق، اطلسی، شیپوری و اسطوخودوس نمایش دهنده رنگ بنفش در طبیعت هستند. در دکوراسیون خانه به رنگ بنفش میتوانید از طیفهای مختلف رنگ بنفش از خنثی تا غیر خنثی به بهترین شکل استفاده کنید.
روانشناسی رنگ بنفش
رنگها دارای قدرتی هستند که میتوانند بر روح و راون افراد تاثیر بگذارند. این تاثیر با توجه به سن و سال، فرهنگ، تجربههای زیسته و مسائل دیگر مثل محل زندگی متفاوت است. اما تنها عاملی که بین افراد مشترک است این است که همه نسبت به رنگها واکنش نشان میدهند. رنگ بنفش جزء رنگهای ترکیبی و حساس است. این رنگ القا کننده شکوه، اطمینان، آرامش و زیبایی است.
در روانشناسی رنگ از بنفش به عنوان یک رنگ عمیق یاد میشود. بنفش رنگ سلطنتی و خلاقیت است که با توجه به روانشناسی رنگ آن، میتوان ترکیبی زیبا در طراحی دکوراسیون داخلی ایجاد کرد. این رنگ میتواند حس عجیب و در عین حال زیبایی به اتاقهای مختلف خانه القا کند. بنفش بسته به میزان تناژ و سایه های مختلف میتواند نمایشی آرام در یک فضای دکوراسیون و معماری داخلی داشته باشد. بنفش تیره در کنار رنگ های نقرهای و وسایل عتیقه محیطی دوست داشتنی و قدیمی را در روانشناسی رنگ و طراحی دکوراسیون داخلی به القا میکند و بنفش روشن، القاکننده حس زنانه، آرامش و زیبایی در طراحی دکوراسیون داخلی هستند.
بخش های مختلف دکوراسیون خانه به رنگ بنفش
پس آشنایی با رنگ بنفش و شناخت طیفهای مختلف و ویژگیهای آن حالا به سراغ این موضوع میرویم که بخش های مختلف خانه به رنگ بنفش چه مزایا و معایبی میتواند برای خانه شما ایجاد کند. در ادامه با مدوسادکور همراه باشید.
اتاق نشیمن در دکوراسیون خانه به رنگ بنفش
اولین بخشی که به سراغ آن میرویم اتاق نشیمن است. شاید شما کمتر دیده باشید که در یک اتاق نشیمن از رنگ بنفش و طیفهای مختلف آن استفاده شده باشد. اما همانطور که اشاره کردیم رنگ بنفش به عنوان یک رنگ گران و سلطنتی شناخته میشود و در نتیجه استفاده از این رنگ در اتاق نشیمن شما باعث میشود فضا مجلل و لوکس به نظر برسد. استفاده از مبلمان بنفش و یا رنگآمیزی دیوار اتاق نشیمن به این رنگ باعث میشود این رنگ به عنوان رنگ اصلی به نطر برسد و باقی رنگها به رنگهای پس زمینه تبدیل شوند.
پس اگر تمایل دارید رنگ بنفش در فضای اتاق نشیمن به وضوح قابل مشاهده باشد می توانید این رنگ را در نقاط کانونی نظیر دیوار پشت تلویزیون و … به کار ببرید همچنین می توانید رنگ مبلمان را از بین طیف های مختلف رنگ بنفش انتخاب کنید..
اگر قصد عمق دادن به فضای اتاق نشیمن خود را دارید میتوانید از بنفش تیره و اگر به یک فضای آرام و کم دغدغه لحتیاج دارید از طیفهای خنثیتر رنگ بنفش مثل یاسی استفاده کنید. اگر طیف های تیره و روشن رنگ بنفش در کنار یکدیگر به کار برده شوند فضایی آرامش بخش و بی نظیر در سالن پذیرایی ایجاد می شود.
اتاق خواب به رنگ بنفش
اتاق خواب یکی از بخشهای مهم خانه محسوب میشود و رنگ آن تاثیر مستقیمی روی روح و روان و ویژگیهای شخصیتی و رفتاری افراد دارد. فضای اتاق خواب یک فضای کاملا شخصی محسوب میشود و شما میتوانید هر طور که میپسندید آن را دکور کنید. رنگ بنفش باعث افزایش خلاقیت و کاهش ترس و اضطراب و افزایش احساس آرامش میشود. هرچقدر به سمت طیفهای خنثی مثل یاسی حرکت میکنیم این تاثیرات بیشتر میشود به حدی که استفاده از این رنگ نه تنها در اتاق خواب بلکه در محلهای کاری که نیاز به کاهش استرس وجود دارد توصیه میشود.
اصول روانشناسی رنگ بنفش برای اتاق خواب ثابت کرده است که بنفش طیفی از رنگهای خاکستری، آبی، قرمز و صورتی را در وجود خود دارد و بههمین دلیل رنگ بینظیری برای تداعی آرامش روان، القای حس تفکر، تقویت خلاقیت و بهبود قدرت تمرکز محسوب میشود پس این رنگ حتمن رنگ مناسبی برای اتاق خواب شما میباشد. اما پیش از انتخاب این رنگ برای اتاق خوابتان توجه کنید که استفاده زیاد از این رنگ در اتاق خواب ممکن است کمی موجب ایجاد افسردگی شود.
آشپزخانه در دکوراسیون خانه به رنگ بنفش
شاید انتخاب رنگهای مثل بنفش در آشپزخانه کمی عجیب به نظر برسد. اما استفاده از رنگ بنفش که از دیرباز به عنوان رنگ منحصر به فردی شناخته میشود در آشپزخانه میتواند انتخابی منحصر به فرد برای شما باشد. استفاده از بنفش و در کنار آن استفاده از مکملهایی مثل نقرهای و یا سفید، آشپزخانه شما را به فضایی بسیار خاص تبدیل میکند. شما میتوانید از بنفش پاستلی هم در آشپزخانهتان استفاده کنید، بنفش پاستلی فضایی بسیار روشن و تا حدی شاد را برای شما ایجاد میکند.
مکملهای رنگ بنفش
هنگام انتخاب مکمل رنگ بنفش به سمت تناژ رنگهایی برویدکه هرگز از مد نمیافتند. برای مثال استفاده از رنگ های خیلی تیره کنار هم خوشایند نیست و بهتر است رنگ مکمل فضایی متضاد ایجاد کند. اولین رنگی که به عنوان مکمل هر رنگ دیگری توصیه میشود رنگ سفید است. اما اگر بخواهیم به چز سفید رنگهای دسگری را به شما توصیه کنیم باید بگوییم که طیفهایی از رنگهایی مثل خاکستری، کرم، صورتی و نقرهای میتواند انتخاب مناسبی در کنار بنفش باشد.
سخن نهایی
در این مقاله با شما با ویژگیها، کاربردها و شرایط استفاده از رنگ بنفش در بخشهای مختلف خانه سخن گفتیم. استفاده از این رنگ انتخاب پر ریسکی است اما میتواند برای دکوراسیون خانه شما فضایی بسیار خاص و منحصر به فرد ایجاد کند. پس اگر به دنبال ایجاد تفاوت هستید از تبدیل دکوراسیون خانه به رنگ بنفش نترسید و اقدام کنید. ممنون از همراهی شما با مدوسادکور.