رنگ آبی نماد صلح و پاکی است. این رنگ آرامش عجیبی در عین پویایی به انسان منتقل میکند. رنگ آبی همواره از رنگهای مورد علاقه طراحان دکوراسیون داخلی در بخشهای مختلف خانه خصوصا اتاق خواب بوده است. در دکوراسیون خانه به رنگ آبی شما میتوانید بخشهای مختلفی از خانه را به سمتی ببرید تا خانه محلی برای آرامش و آسایش همه افراد خانواده باشد. این رنگ مدتهاست که به عنوان رنگ رایج در اتاق پسربچهها خودنمایی میکند. طیف این رنگ به قدری وسیع است که اگر تصمیم بگیرید از آن در دکوراسیون خانه استفاده کنید دستتان برای انتخاب رنگهای مکمل آن خیلی باز است و میتوانید بنا بر سلیقه و ذوق شخصیتان ترکیبهای رنگی متنوعی در چیدمان به کار ببرید.
به طور کلی رنگها تاثیر زیادی بر روحیه ساکنین یک خانه دارند. یک انتخاب بد میتواند شما را به فردی خسته، بیانرژی و افسرده تبدیل کند و برعکس، ترکیب رنگهای درست و اصولی رنگ و روی دلپذیری به خانه میبخشند به طوری که از حضور در آن محیط احساس لذت فراوانی به شما دست بدهد. در نتیجه شما باید در انتخاب رنگ مناسب برای بخشهای مختلف خانه دقت بسیاری به کار ببرید. در این مقاله میخواهیم در مورد ویژگیها، کاربردها و تاثیرات رنگ آبی و به طور کلی دکوراسیون خانه به رنگ آبی با شما سخن بگوییم. با مدوسادکور همراه باشید.
آبی و طیفهای مختلف آن
رنگ آبی جز سه رنگ اصلی است و از دسته رنگهای سرد محسوب میشود. آبی دارای وسعت و تنوع رنگی بالاییست و به همین دلیل امکان استفاده از آن در فضاهای مختلف وجود دارد و معمولا استفاده از آن نتیجه دلخواه را به ما میدهد. آبی تنها رنگی است که همیشه هویت خودش را حفظ میکند در واقع همیشه شخصیت مخصوص به خودش را دارد.
آبی دارای طیفهای مختلفی از جمله سرمهای، نیلی، آبی سیر، آبی نفتی، آبی آسمانی و آبی فیروزهای میباشد. اما به طور کلی رنگ آبی به دو دسته آبی روشن و آبی تیره دسته بندی میشود. استفاده از پالتهای رنگی مناسبی که چند نوع از طیفهای رنگ آبی را در خود جای داده باشد و همچنین استفاده از مکملهای مناسبی که در ادامه به آن اشاره خواهیم کرد در کنار رنگ آبی میتواند فضای بسیار مناسبی را در خانه شما ایجاد کند.
روانشناسی رنگ آبی
به طور کلی با توجه به اینکه رنگ آبی دارای طیفهای مختلف و فراوانی است، میتواند تاثیرات متفاوتی بر روحیه افراد بگذارد.برخی طیف های رنگ آبی، حس پویایی بیشتری به مخاطب القا میکنند. برخی دیگر سردتر هستند و پویایی کمتری دارند. اما به طور کلی در دکوراسیون داخلی رنگ آبی باعث القاء حس زندگی، آرامش و تمرکز میشود. در نتیجه در فضاهای مختلفی از جمله آشپزخانه، اتاق نشیمن و حتی اتاق کودک میتوان از رنگ آبی استفاده کرد.
اگر بخواهیم از نظر نماد شناسی رنگ آبی را بررسی کنیم می توان گفت آبی تیره، یاد آور اعتماد و اعتبار ، بزرگی و وقار، هوش ، ذکاوت و خرد و قدرت و اعتبار است. آبی روشن نیز حاکی از طهارت و پاکی و یاد آور استحکام، اطمینان و در عین حال خنکی و خونسردی می باشد. آبی آسمانی رنگ صلح ، متانت و آرامش، روحانی، آسمانی، معنوی و یادآورد جاودانگی و ابدیت است.
دکوراسیون بخشهای مختلف خانه به رنگ آبی
پس آشنایی با رنگ آبی و شناخت طیفهای مختلف و ویژگیهای آن حالا به سراغ این موضوع میرویم که بخش های مختلف دکوراسیون خانه به رنگ آبی چه مزایا و معایبی میتواند برای خانه شما ایجاد کند. در ادامه با مدوسادکور همراه باشید.
اتاق نشیمن در دکوراسیون خانه به رنگ آبی
به طور کلی استفاده از رنگهای روشن در دکوراسیون اتاق نشیمن گزینه بهتری برای شما است. برای رنگ آبی هم توصیه میشود که اگر قصد استفاده از رنگ آبی را در اتاق نشیمن خود دارید بهتر است از طیفهای روشنتر و خنثیتر رنگ آبی استفاده کنید. طیفهای روشن آبی باعث القای حس آرامش بیشتری میشوند. بنابراین این موضوع کمک میکند تا افرادی که در اتاق نشیمن هستند، احساس راحتی بیشتری داشته باشند.
البته نکتهای که برای استفاده از آبی روشن در اتاق نشیمن باید به آن توجه کنید این است که استفاده بیش از حد از این رنگ باعث میشود که فضا رو به خنکی و سردی بیش از حد برود. در این حالت توصیه میشود برای مبلمان و دیگر وسایل خانه از رنگهای گرم و شارپ استفاده کنید تا از سردی بیش از حد فضا کم کنید.
اتاق خواب به رنگ آبی
در روانشناسی رنگ آبی به این نکته اشاره کردیم که رنگ آبی نماد خونسردی آرامش و وقار میباشد. ما انتظار داریم که رنگهایی که از آنها در اتاق خواب استفاده میکنیم باعث ایجاد حس آرامش در ما شوند. رنگ آبی علیالخصوص طیفهای خنثیتر آن انتخاب مناسبی برای اتاق خواب میباشد. اتاق خواب با دیوارهای آبی و حتی روتختی آبی محیطی آرام را منعکس میکند. اگر رنگ دیوارهای اتاق خواب سفید و یا آبی بسیار روشن است، میتوانید با ایجاد کنتراست در رنگ پردهها و دیوار، فضای جذابی را خلق کنید. رنگ آبی تیره جذابیت خاصی به فضا میدهند.
آشپزخانه در دکوراسیون خانه به رنگ آبی
آشپزخانه همواره به عنوتن محیطی گرم و پر از حرارت شناخته میشود. بنابراین به کار گیری رنگ آبی در این محیط برای القای حس خنکی و آرامش بسیار مناسب است. استفاده از رنگ آبی برای دکوراسیون داخلی آشپزخانه، رنگی کاربردی و مدرن محسوب شود که اگر با سایر رنگ ها به درستی ترکیب شود می تواند در محیط آشپزخانه زیبایی و جذابیت خاصی را ایجاد کند. ترکیب آبی خالص در آشپزخانه چندان جالب نیست. اما ترکیب آبی با طیفهای مختلف خاکستری یک ترکیب ویژه و منحصر به فرد است. ترکیبی که در جدیدترین دکوراسیونهای رنگ کابینت آشپزخانه و حتی رنگ آشپزخانه تاکید زیادی بر روی آن شده است.
مکملهای رنگ آبی در دکوراسیون
انتخاب مکمل رنگ آبی در دکوراسیون داخلی برای افرادی که دوست دارند از این رنگ در طراحی داخلی منزل خود استفاده کنند، اهمیت زیادی دارد. شما میتوانید رنگ آبی را با رنگهای بسیاری ترکیب کنید. اولین رنگی که به عنوان مکمل برای هر رنگی توصیه میشود رنگ سفید است. مخصوصا اگر قرار باشد یک دکوراسیون مدرن و زیبا برای خانه خود در نظر بگیرید.
یکی دیگر از مکملهای رنگ آبی میتواند رنگهای گرمی مثل قهوهای یا نارنجی باشد. استفاده از این رنگها در کنار رنگ آبی از سردی بیش از حد فضا کم میکند و میتواند فضای دلپذیری را خصوصا در اتاق نشیمن و یا آشپزخانه ایجاد کند.
شما میتوانید از طیفهای مختلف رنگ آبی هم به عنوان رنگ مکمل استفاده کنید. مثلا یک اتاق نشیمن با دیوارهای آبی روشن و پردههای تیره در کنار مبلهای آبی فیروزهای میتواند یک ترکیب بسیار جذاب و زیبا را ایجاد میکند.
سخن نهایی
رنگهای سرد و خنثی به دلیل ترکیب پذیری بالا و همچنین ایجاد حس آرامش و آسایشی که برای افراد فراهم میکنند، همواره از انتخابهای افراد و دکوراتورها برای خانهها میباشد. رنگ آبی یکی از همان رنگهاست که میتوانید در بخشهای مختلف خانه از سرویس بهداشتی و اتاق خواب گرفته تا اتاق نشیمن و آشپزخانه از آن استفاده کنید و با استفاده از مکملهای مناسب به یک پالت رنگی بسیار جذاب برسید.
در این مقاله با شما با ویژگیها، کاربردها و شرایط استفاده از رنگ آبی در بخشهای مختلف خانه سخن گفتیم. اگر به دنبال ایجاد یک فضای آرام و یکدست در خانه خود هستید، رنگ آبی انتخاب بسیار مناسبی برای شما خواهد بود. امیدواریم که این مطلب به شما در انتخاب طیف مناسبی از رنگ آبی در خانه به شما کمک کرده باشد. ممنون از همراهی شا با مدوسادکور.