جستجو

چند ایده برای معماری داخلی خانه های دوبلکس مدرن

در دنیای امروزی، سبک‌های متفاوتی از معماری و طراحی خانه وجود دارند. یکی از این سبک‌ها، معماری خانه دوبلکس است که طرفداران زیادی دارد. این خانه‌ها جلوۀ خاصی نسبت به خانه‌های معمولی دارند و بسیار متفاوت به نظر می‌رسند. خانه‌های دوبلکس متشکل از دو محل مجزا هستند که توسط مجموعه‌ای از پلکان داخلی به یکدیگر راه می‌یابند. اگر شما نیز در اندیشۀ داشتن یک خانه دوبلکس هستید و قصد دارید از تمام اصول معماری داخلی خانه دوبلکس اطلاع پیدا کنید، تا انتهای این مطلب همراه ما باشید.

معماری داخلی خانه دوبلکس

منظور از خانه دوبلکس چیست؟

خانه دوبلکس به ساختمانی گفته می‌شود که از دو واحد مسکونی تشکیل شده است؛ اما در حقیقت یک خانه به حساب می‌آید. البته در مواردی نیز، این واحدها به صورت جداگانه در طبقات مختلف ساختمان قرار گرفته‌اند و درب ورودی مجزایی نیز دارند. در این مدل ساختمان، واحدهای مسکونی توسط پله‌های داخلی به یکدیگر متصل می‌شوند.

طراحی داخلی خانه دوبلکس

از آن‌جایی که خانه‌های دوبلکس از دو طبقه تشکیل شده‌اند، طبیعی است که هزینۀ بالاتری نسبت به ساختمان‌های تک واحدی دارند. البته این سبک خانه‌ها به دلیل برخورداری از امکانات و فضای بیشتر، جذابیت زیادی برای خانواده‌های ایرانی دارند و به عنوان یک سرمایه‌گذاری فوق‌العاده برای افرادی که به دنبال سودآوری هستند، به حساب می‌آیند.

امکانات و فضای بیشتر در خانه‌های دوبلکس

آشنایی با اصول طراحی خانه دوبلکس

خانه‌های دوبلکس جزو خانه‌هایی هستند که در میان طرفداران طراحی دکوراسیون داخلی، محبوبیت زیادی دارند. در معماری داخلی خانه دوبلکس، پله‌ها نقش مهمی در زیباتر نشان دادن فضای این نوع خانه‌ها دارند. به همین خاطر تمام افرادی که وظیفۀ طراحی داخلی خانه دوبلکس را بر عهده دارند، برای جداسازی اتاق‌ها و بخش‌بندی قسمت‌های بزرگ‌تر سالن، از پله‌ها به صورت دوبلکس استفاده می‌کنند. به طور معمول این پله‌ها از جنس فلز، شیشه و چوب تهیه می‌شوند که نوع معماری ساختمان، تجربۀ معمار، سلیقۀ صاحب ملک و میزان بودجه‌ای که در اختیار معمار قرار می‌گیرد، نوع دوبلکس یک خانه را تعیین خواهد کرد.

امکانات و فضای بیشتر در خانه‌های دوبلکس
  • نورپردازی: لازم است نور در تمام قسمت‌ها به مقدار کافی و به نحو مناسب وارد خانه شود تا حس روشنایی و آرامش را به ساکنان آن القا کند.
  • استفادۀ بهینه از فضا: معماری داخلی خانه دوبلکس باید به نحوی باشد که ساکنان احساس امنیت و آرامش داشته باشند و احساس نکنند در فضایی دلگیر و بسته قرار دارند.
  • نوع مصالح ساختمانی: بهتر است برای افزایش پایداری و استحکام ساختمان، از مصالح باکیفیت و منطبق با استانداردهای لازم در ساخت بنا استفاده شود.
  • طراح داخلی: بسیار اهمیت دارد که طراحی داخلی خانه با سلیقۀ ساکنان آن همخوانی داشته باشد تا افراد آن حس بهتری از فضایی که در آن زندگی می‌کنند، داشته باشند.
  • موقعیت جغرافیایی: خانه دوبلکس باید در محله‌ای با موقعیت جغرافیایی مطلوب قرار بگیرد که به امکانات شهری دسترسی داشته باشد.
  • محل قرارگیری پله‌ها: پله‌ها باید به گونه‌ای طراحی شوند که امنیت و آسایش ساکنان آن را تضمین کنند و در عین حال به فضای داخلی آن زیبایی ببخشند.
  • مدیریت دقیق: مدیریت حرفه‌ای، نگهداری و تعمیرات دوره‌ای ساختمان سبب می‌شود تا ساختمان همواره در بهترین وضعیت ممکن قرار داشته باشد.
اصول به کار رفته در معماری داخلی خانه دوبلکس

معماری داخلی خانه دوبلکس

افرادی که می‌خواهند معماری داخلی خانه دوبلکس آن‌ها توسط یک تیم مجرب و کادر طراحی حرفه‌ای انجام شود، معمولاً میان یک دو راهی قرار می‌گیرند که خانۀ آن‌ها بیشتر عملکردگرا باشد یا فرم‌گرا؟ اگر تیم معماری داخلی مورد نظر، متشکل از افراد مجرب و متخصص باشد، هم فرم‌گرایی و هم عملکردگرایی را به صورت همزمان به کار می‌گیرند.

فرم‌گرایی و عملکردگرایی در معماری خانه دوبلکس

برای قسمت عملکردگرایی خانه دوبلکس، بهتر است تقسیم‌بندی فضا به کمک یک لابی و به زیبایی هرچه تمام‌تر انجام شود. علاوه بر این، لازم است برای طراحی فضا، قسمت‌های عمومی و خصوصی خانه در نظر گرفته شوند تا کاربرد فضاها به عنوان یک اصل و مؤلفۀ مهم فراموش نشود. فردی که عهده‌دار طراحی داخلی خانه دوبلکس است، باید حواسش به این موارد باشد و آن‌ها را به طور کامل رعایت کند.

در قسمت فرم‌گرایی بهتر است طراحی فرمی ساختمان دوبلکس با توجه به متراژ، ابعاد پلان خانه و شرایط مالی صاحب ملک صورت گیرد. علاوه بر این، باید توپوگرافی منطقه، اقلیم و آب‌وهوای منطقه را نیز برای این ساختمان‌ها در نظر بگیرید.

طراحی فرمی ساختمان دوبلکس

نقش راه‌پله‌های داخلی خانه دوبلکس

مهم‌ترین پارامتر در خانه‌های دوبلکس، راه‌پله‌ها هستند که نقش مهمی در طراحی داخلی و استفاده از فضا ایفا می‌کنند. این راه‌پله‌ها نه تنها به‌عنوان ابزاری جهت اتصال طبقات خانه به یکدیگر استفاده می‌شوند، بلکه می‌توانند به‌عنوان یک عنصر جذاب و زیبایی‌بخش عمل کنند. طراحی راه‌پله‌ها باید به نحوی انجام شود که با فضای کلی خانه همخوانی داشته باشند. به طور مثال، اگر سبک خانه دوبلکس شما مدرن است، باید راه‌پله‌های داخلی آن نیز، طرح و نقش مدرن داشته باشد و در ساخت آن‌ها از متریال مدرن استفاده شود.

نقش راه‌پله‌ها در طراحی داخلی خانه دوبلکس

شما می‌توانید از راه‌پله‌های داخلی خانه به‌عنوان یک فضای ذخیره‌سازی استفاده کنید. به طور مثال، می‌توانید زیر راه‌پله‌ها یک کمد یا کتابخانه قرار دهید تا فضای خالی آن به مکانی کاربردی تبدیل شود. در طراحی راه‌پله‌های داخلی، توجه به راحتی و امنیت صاحبان خانه بسیار اهمیت دارد. لذا در ساخت راه‌پله‌ها باید از متریال مقاوم و باکیفیت استفاده شود و در نصب آن‌ها تمام اصول ایمنی در نظر گرفته شود.

استفاده از راه‌پله‌های داخلی خانه به‌عنوان فضای ذخیره‌سازی

نمای خارجی خانه دوبلکس

معمولاً نمای خارجی خانه‌های دوبلکس با توجه به طرح و سبک معماری آن‌ها متفاوت است. برخی خانه‌های دوبلکس نمای ساده و کلاسیک دارند و از موادی مانند چوب، سنگ و برنز ساخته شده‌اند. در نمای خانه‌های مدرن، بیشتر مواد سبک مانند فلز، شیشه و بتن استفاده می‌شود که به آن‌ها ظاهری خلاقانه و مدرن می‌بخشد.

بسیاری از خانه‌های دوبلکس، نمای خاص و متفاوتی دارند که سبب جذابیت و زیبایی بیشتر آن‌ها شده است. اما در حالت کلی، نمای خارجی خانه‌های دوبلکس بسیار متنوع و زیبا است که در نهایت با توجه به سلیقۀ ساکنان و معماران، طرح‌های مختلفی ارائه می‌شود.

نمای خارجی خانه‌های دوبلکس

طراحی داخلی خانه دوبلکس به سبک مدرن

در طول چند سال گذشته، استفاده از سبک مدرن در معماری داخلی محبوبیت زیادی پیدا کرده است و بیشتر افراد تمایل دارند خانه خود را طبق اصول و طراحی این سبک، دیزاین کنند. در طراحی داخلی خانه دوبلکس به سبک مدرن، از خطوط ساده و جزئیات بیشتر استفاده می‌شود و خانه به دور از هرگونه تجمل و تزئین است. این سبک، در عین زیبایی و آرامش‌بخشی، کارایی و عملکرد زیادی دارد.

طراحی داخلی خانه دوبلکس به سبک مدرن

در طراحی داخلی خانه دوبلکس به سبک مدرن، از متریال بسیار مقاوم و باکیفیتی مانند شیشه، فلز، بتن و … استفاده می‌شود. علاوه بر این، رنگ‌های به کار رفته در آن، اغلب سفید، خاکستری و مشکی هستند. طراحی راه‌پله‌های داخلی به صورت ساده همراه با خطوط صاف است.

طراحی راه‌پله‌های داخلی به صورت ساده با خطوط صاف

طراحی داخلی خانه دوبلکس به سبک کلاسیک

معمولاً در طراحی خانه دوبلکس به سبک کلاسیک، از طرح‌های پیچیده و زیبا همراه با جزئیات استفاده می‌شود و طراحی آن بر اساس نقشه‌های معماری سبک قدیم است. مواد به کار رفته در این سبک، چوب، سنگ مرمر و … هستند و در بیشتر قسمت‌های خانه، رنگ‌های گرم و تیره مانند طلایی، قهوه‌ای و … به چشم می‌خورد.

طراحی خانه دوبلکس به سبک کلاسیک

در این سبک از معماری، طراحی راه‌پله‌ها بسیار مورد توجه قرار می‌گیرد. زیرا راه‌پله‌ها به عنوان یک عنصر تزئینی و زیبا عمل می‌کنند. به همین دلیل باید طرح‌های بسیار شلوغ و پیچیده‌ای داشته باشند. به طور مثال، پله‌های گرد با چرخش زیبا و طرح‌های چوبی و پارچه‌ای، مناسب سبک کلاسیک هستند.

سؤالات متداول

معماری خانه دوپلکس

  • بهترین سبک برای طراحی نمای خارجی خانه دوبلکس چیست؟
    در حال حاضر دو سبک مدرن و کلاسیک از محبوبیت زیادی در بازار طراحی خانه دوبلکس برخوردار هستند. انتخاب هر کدام از این سبک‌ها، با توجه به شرایط اقلیمی، هزینه، نوع مصالح، فرهنگ منطقه و ... می‌تواند سنجیده و در نهایت انتخاب شود.
  • منظور از حریم خصوصی و عمومی در طراحی داخلی خانه دوبلکس چیست؟
    فضاهایی مانند نشیمن و آشپزخانه، جزو فضاهای عمومی به حساب می‌آیند. اما فضاهایی مانند حمام و اتاق خواب باید حریم خصوصی‌شان رعایت شود.
  • بهترین رنگ برای دکوراسیون داخلی خانه دوبلکس چیست؟
    هارمونی روشن در طراحی دکوراسیون داخلی خانه دوبلکس از محبوبیت زیادی برخوردار است. توصیه می‌شود از رنگ‌بندی روشن کمک بگیرید؛ چرا که دست شما برای ست کردن مبلمان و وسایل بازتر است.
لوگو مدوسا دکور

بهجت فلاح

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *